„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

Kína hamarosan megépülő Xinxiang turisztikai központja úgy néz ki, mint egy halom jégkocka

Az építészet mindig valamilyen célt szolgál, akár haszonelvű, akár nem. Akár a közösségi elkötelezettség és egység érzetét kelti, akár kulturális vagy kreatív központként működik, vagy egyszerűen csak kiemelkedik a tömegből- számos módja van annak, hogy az építészet a tervezés határain túlmutató kijelentést tegyen, gyakran vannak nagyobb kulturális, művészeti, sőt politikai értelmezései az “egyszerű” épületeknek, amelyek általában mindenek felett állnak.

A Kínában tervezett Xinxiang Turisztikai Központ minden bizonnyal a fentiek mindegyikét kipipálja. A Qiang Zou és Mathieu Forest építészek által tervezett építmény egy új turisztikai negyed központi eleme lesz, amely dizájnjával a környék téli sportok történetét emeli ki, egy nem egy átlagos épület formájában. Az innovatív építészek célja, hogy az épület általános céljához illő, változó, áttetsző és szinte varázslatos teret hozzanak létre, amely a látogatókat az új turisztikai negyedbe vonzza. Az óriási jégkockákra emlékeztető kilenc eltolt blokkból álló szerkezet, amelyek közül néhány egymást átfedő, úgy szűri és töri meg a fényt, mintha a szemünk előtt mozogna és változna.

Ami a felszínen átlátszatlanságnak tűnik, az valójában az egymást átfedő, nyomtatott üvegpanelek összjátéka, amely mélységet és ragyogást teremt a szerkezeteken belül és kívül egyaránt. Egy nemrégiben kiadott nyilatkozatban az építészek a központot “méretaránytalan szoborként, tiszta és monumentális térfogatként” jellemezték. A leírás pontosan leírja a projektet, mivel a szerkezet minden bizonnyal egy modern műalkotásra hasonlít, és az egymásra rakott blokkok, bár látszólag véletlenszerűen helyezkednek el, teljesen szándékosan vannak elhelyezve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb