„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Yin-Yang: luxus ikervillák, melyek belső terei éles kontrasztban állnak egymással

A Formafatal a Costa Rica-i Playa Hermosa dzsungeles domboldalán döngölt földből épített iker villákat, amelyek a Csendes-óceánra nyílnak, hatalmas, keret nélküli üveggel.

Az Achioté névre keresztelt két 95 négyzetméteres villa egy meredek, 11 000 négyzetméteres dzsungelbe ágyazva, 300 méterrel a tenger felett található, és a stúdió szerint ez a “legelső döngölt földből megvalósított megvalósítás” Costa Ricában.

Dagmar Štěpánová, a csehországi és Costa Rica-i székhelyű Formafatal stúdió alapítója tavaly fejezte be a villákat, és a projekt építészeként, projektmenedzsereként és építésvezetőjeként, valamint társbefektetőjeként működött közre.

“Az volt a szándékom, hogy fenntartható házakat tervezzek biofilikus belső terekkel” – mondta Štěpánová. “A villák építészete szándékosan vékony és éles vonalakkal áll szemben a buja trópusi növényzettel, de a választott anyagok és színek tökéletesen egybeesnek a környezettel.”

Az azonos téglalap alaprajzú házaknak mindössze három tömör külső fala van, amelyeket a helyszínen kitermelt döngölt agyagból építettek. A brazil Terra Compacta szakértőt azért hívták segítségül, mert Costa Ricában “nincs tapasztalat” az építési módszerrel kapcsolatban.

A döngölt földből készült kerületi tartófalak – szerkezeti H-oszlopokkal együtt – a betonalapból emelkednek ki, és a monolitikus beton mennyezeti födémet támasztják alá, amelyet a külső tetővonal mentén látható nyers acélcsatornák párja gyűrűz be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A burkolat többi része padlótól mennyezetig érő, keret nélküli üveg, amely a mennyezeten lévő barázdákba süllyed, mely a belső tereket a Csendes-óceánra terjeszti ki. Az egyszerű alaprajz egy hálószobát, fürdőszobát és konyhát tartalmaz, amelyeket egy szabadtéri terasz vesz körül, amely az elsődleges élettérként szolgál, és egy végtelenített medencére nyílik.

A forma, a konstrukció és a tájolás; itt ér véget az iker villák hasonlósága. A belső színkoncepciók a helyszín energiáit tükrözik, ahogyan azt az építész az építkezés előtt érzékelte. Az első, a Jaspis, a világos villa, a yin energia tükörképe, az óceánhoz és az éghez kapcsolódik. Míg Nefrit, a sötét villa, a jang energia tükörképe, a földhöz és a dzsungelhez kapcsolódik. A Jaspis-villa a meleg homok árnyalatait használja, míg a 12 méterrel arrébb található Nefrit-villa a helyi talaj színére utal a terrakotta és a szén árnyalatain keresztül. A betonpadlókon határozott, csúszásmentes cementesztrich-minták találhatók.

A belső berendezési tárgyak is a fény és a súly ellentétét képviselik. A fürdőszobában egy vékony, csúszó szálcement panel az egyetlen belső ajtó, és a mennyezetbe rejtett sínről finom szúnyoghálók és vászonfüggönyök húzódnak az ágy körül. Eközben a fürdőszoba és a konyha pultjai a betonmonolit részévé válnak, és a nehéz beton szolitereket, mint az éjjeliszekrényeket és padokat a belga design ihlette.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb