„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Citrons et Huîtres osztrigabár egy “akváriumba merülés” benyomását kelti

Marion Mailaender francia belsőépítész elkészült Párizsban a Citrons et Huîtres nevű tenger gyümölcsei bárral, amelynek osztriga alakú ajtókilincseit és rozsdamentes acélból készült pultját a halárusok inspirálták.

Mailaender, aki “nagy humorérzékkel” rendelkező terek kialakítására specializálódott, úgy tervezte a bárt, hogy egy magasított piaci bódéra hasonlítson, ahol a vendégek bent étkezhetnek, vagy elvitelre osztrigából és kagylókból álló tálakat vehetnek magukhoz.

A Citrons et Huîtres nyers acél homlokzatát a helyi halárusok kirakatai ihlették, amelyek padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkeznek, amelyek Párizs utcáira nyílnak. A vendégek egy osztrigakagyló formájú bronzkilincses ajtón keresztül lépnek be a bárba, a homlokzaton pedig a bár neve fölött egy hozzá illő neonfelirat látható.

Belül a helyiség boltíves mennyezete több mint négy és fél méter magas, amelyet a falakkal együtt kékre festettek, hogy azt a benyomást keltsék, mintha “egy csodálatos akváriumba merülnénk” – mondták a tulajdonosok. A falakat Mailaender férje, Thomas Mailaender festőművész nyomatai díszítik, aki az 1842-ben alkalmazott cianotípiás nyomtatási eljárással éteri kék színű fotókat készített tengerparti jelenetekről.

A munkalapok rozsdamentes acélból készültek, és gyöngyházfényű felületet kaptak, a bárpultot pedig korallszínű székekkel díszítik. A bárban helyi, bretagne-i francia osztrigákat szolgálnak fel, amelyeket a belső teret kiegészítő rozsdamentes acél tálcákon kínálnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Mint egy piaci stand a rozsdamentes acélból készült tenger gyümölcsei pultjával, a Citrons et Huîtres arra invitálja a vendégeket, hogy a leghihetetlenebb osztrigákat kóstolják meg, miközben egy pohár fehérbort kortyolgatnak” – magyarázzák a bár tulajdonosai.

A Citrons et Huîtres elnevezés Pierre-Auguste Renoir francia impresszionista festő csendéletére utal, akinek egykor ugyanabban az épületben volt a műterme, ahol most az osztrigabár található. Dicsősége csúcsán, 1900-ban Renoir megalkotta a Citrons et Huîtres című műalkotást, amely a legszebb kagylót ünnepli, és a francia művészet nemzeti örökségének minősül.

Citrons et Huîtres – Pierre-Auguste Renoir

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb