„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

A Riviera Maya Edition a Kanai szállodában a mexikói mangrove-rezervátum felett épült

Az Edmonds International és a Rockwell Group építészeti stúdiók együttműködtek a The Edition szállodacsoport legújabb ingatlanán a mexikói Quintana Roo államban, amely az alapító Ian Schrager utolsó ingatlanja lesz a márka számára.

A Kanaiban található Riviera Maya Edition hét évébe telt a csapatnak, de végül ez év elején nyílt meg egy Playa del Carmenhez közeli természetvédelmi területen. A közel 200 000 négyzetméteren elterülő, két mérföldnyi tengerparton elterülő hely nagyrészt mangrovákkal van benépesítve, és egyedülálló vadvilági élőhelyet alkot.

Az ingatlant eredetileg Richard Meier építész tervezte, aki egy sor merőleges térfogatot és hosszúkás, lineáris útvonalakat alakított ki a helyszínen. Az Edmonds International átvette az építészeti tervezést, és egy sor lejtős homlokzatú, lineáris épületet hozott létre a közeli ősi maja piramisok kortárs értelmezéseként. Valamennyi építmény a buja táj fölé résekre épült, hogy ne zavarják a védett ökoszisztémát.

A New York-i székhelyű Rockwell Group volt a felelős a belső terekért, amelyek a The Edition minimalista stílusát trópusi anyagokkal és merész hangsúlyos színekkel ötvözik a helyszínhez igazodva. Érkezéskor egy lugas vezeti a vendégeket egy hatalmas lépcsőházba, amely egy magasba nyúló háromszintes előcsarnokba érkezik.

A sekély medence felett elhelyezett, függőleges teak panelek elfordulnak, és az óceán felé nyújtanak kilátást a területre, és természetes szellőzést biztosítanak az épületen keresztül. A bejelentkezési terület jobbra található, míg a bal oldalon egy társalgó és egy biliárdasztal található egy függőnövényekből álló installáció alatt. Azon túl található a Lobby Bar, amelyben több mint 100 helyi műtárgyból álló fal található a bár mögött teljes magasságban elnyúló polcok rácsában.

A szemközti falon élénkpiros bársonyfüggönyök húzódnak át, míg az ülések sárga és rózsaszín kárpitozásúak, hogy tükrözzék a mexikói művészet és kézművesség vibrálását. A Riviera Maya Edition jellegzetes étterme, a Kitchen is ebben a térfogatban kapott helyet, míg egy másik étkezési lehetőség, a Ki’is és egy konferenciaközpont rejtőzik a mangrovefák között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ahol a szálloda három főépülete metszi egymást, fehér falaik lecsapnak egy alacsonyabb szintre, ahol a gyógyfürdő és a fitneszközpont található. Ez a forma egy cenotére emlékeztet – a régió porózus mészkő alapkőzetében található lyukakban található földalatti medencékre, amelyekről a maják úgy gondolták, hogy az élők és a holtak világa közötti átjárók.

A föld felett szőtt bambuszszálakból álló hullámzó rács pavilont képez, amelyet szabadtéri jógaórákhoz használnak. A félhold alakú pavilon közepén található vízmedence az alatta lévő fürdőből egy tetőablakon keresztül látható, foltos világítást vetítve a fehér relaxációs területre. A fő úszómedencétől és a terasztól egy 100 méteres homokos sétány, amelyet mindkét oldalon hatalmas pálmafák szegélyeznek, a So’ol strandklubba vezet, ahol az étterem és egy másik végtelenített medence az óceánra néz. A strandon több kabin és nyugágysor áll rendelkezésre, míg a sekélybe nyúló fa mólón több kabin és ruganyos háló található közvetlenül a víz felett. 

A Riviera Maya Edition 182 vendégszobával és lakosztállyal rendelkezik, köztük egy 2000 négyzetméteres tetőtéri Sky Villa, mely öt hálószobás lakosztállyal és Észak-Amerika legnagyobb szabadtéri terasszal rendelkezik. A legalacsonyabb emeleten található szobákhoz saját merülőmedence tartozik, míg a felső szinteken lévő szobákhoz ferde erkély tartozik, hogy ne nézzenek egymásra.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb