„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

Tiiun: az LG intelligens beltéri üvegháza

Az elmúlt két év rávilágított arra, hogy mennyire kényes a világ élelmiszer-ellátási láncai, és az LG kitalálta, hogy az élelmiszertermelés minden otthonban lehetséges kell, hogy legyen. Erre megoldásként az LG megalkotta az új, szabadon álló beltéri kertészeti készülékét, TIIUN néven.

“Az LG tiiun egy praktikus és kényelmes megoldás az elfoglalt fogyasztók számára, akik szeretnének zöldebb és egészségesebb életmódot folytatni” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnöke sajtóközleményében. “A lakás stílusos kiegészítőjeként, az intelligens kertészeti rendszerünk szórakoztatóvá és egyszerűvé teszi a gyógynövények, fűszernövények, leveles zöldségek és virágok termesztését, még azok számára is, akiknek nincs kertészkedési tapasztalatuk.”

A nemrégiben a Consumer Electronics Show (CES 2022) alkalmával bemutatott, önálló üvegház mindössze egy kollégiumi hűtőszekrény méretű, és találóan a “Tiiun” nevet kapta, amely koreai “csírázni” szóból ered. Úgy tervezték, hogy megspórolja az éghajlattal, öntözéssel, talajjal és kártevőkkel kapcsolatos találgatásokat a felhasználó számára.

A beltéri üvegház tehát gyakorlatilag minden munkát elvégez a felhasználó helyett. Minden egység két termesztő polccal van felszerelve, amelyek egyenként akár hat darab, egybecsomagolt vetőmag tálcát is képesek befogadni. A magcsomagok mindegyike 10 lyukkal rendelkezik a növények csírázásához, így a felhasználók egyszerre sokféle növényt is termeszthetnek. A legtöbb palánta mindössze négy-nyolc héten belül kezd termelni.

Az LG a Tiiun megalkotásához több korábbi termékéből merített ihletet. “Ez a modern intelligens kertészeti rendszer az LG több háztartási készülékkategóriában szerzett technológiai szakértelmét használja fel a megbízható eredmények és a növények könnyed, nagyrészt automatizált termesztési folyamatának biztosítása érdekében, felhasználva a fejlett hűtőszekrények, víztisztítók és szellőztető rendszerek fejlesztése során kiforrott több évtizedes szakértelem különböző technológiáit” – magyarázza a vállalat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy inverteres kompresszor hajtja a rugalmas időjárás-szabályozó rendszert, amely automatikusan beállítja a készülék belső hőmérsékletét a legjobb termesztési körülményekhez. Az Auto Ebb & Watering System felelős a belső légkör optimális nedvességtartalmának fenntartásáért, a Smart Gardening System pedig naponta nyolcszor látja el a növényeket vízzel. A készülék LED-es fényforrása automatikusan képes szimulálni a nap természetes fényciklusát, az LG mobil ThinkQ alkalmazásával pedig a felhasználók távolról módosíthatják a beállításokat, és értesítést kapnak, ha a víztartályt fel kell tölteni.

A Tiiun egységek ‘Nature Beige’ (bézs) vagy ‘Nature Green’ (zöld) színben kaphatók, és egyfajta futurisztikus bútordarabként könnyedén elférnek egy átlagos nappali környezetében. A felhasználók egész évben termeszthetnek, és élvezhetik a finomabbnál finomabb biotermékek fogyasztását. A bogarak pedig soha nem jelentenek problémát, mivel az egész rendszer teljesen zárt és légmentes.

Az LG kis méretű beltéri üvegháza Dél-Koreában már kereskedelmi forgalomban is kapható, körülbelül 1250 dollárért (kb.400 ezer forint). A nemzetközi bevezetés a tervek szerint még ebben az évben megtörténik.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb