Lakberendezés és stílus

Eklektikus modern átalakítás Grace Morton filmproducer LA otthonában

Dél-Kalifornia híres a gyönyörű spanyol stílusú házak bőségéről, vörös terrakotta tetőkkel, stukkófalakkal, fekete kovácsoltvas részletekkel és hatalmas boltívekkel. Sokuk az 1920-as és 30-as években épült, amikor a filmgyártás új világa fellendülést hozott a híresen enyhe időjárású régióban. Ezek a klasszikus házak a régi Hollywood csillogását sugározzák, és általában olyan összetett belső elrendezésűek, mint amilyenek akkoriban népszerűek voltak, és rengeteg sötét fa belső burkolatot tartalmaznak.

A Los Angeles-i születésű filmproducer, Grace Morton ilyen otthonokban nőtt fel, és mindig is szeretett volna egy ilyenben élni. Személyes esztétikája azonban nem igazán illik össze azzal a sötét, komoly tónussal, amit ezek a házak belülről adhatnak. Vőlegényével, Matthew Budman filmproducerrel új lakást kerestek, és Morton valami sokkal világosabbat és vidámabbat képzelt el, amely színes, eklektikus dekorációjának hátteréül szolgálhat.

“Mindig is szerettem a spanyol stílusú otthonok lélekkel teli hangulatát és a történelem érzését” – mondta Morton az Architectural Digest magazinnak. “Határozottan nem kerestem új építésű, modern házat. De Matt és én mindketten fiatalok vagyunk, és valami olyat akartunk, ami jobban illeszkedik az energiánkhoz és az életstílusunkhoz. Úgy döntöttünk tehát, hogy ezekre az egymásnak ellentmondó impulzusokra támaszkodunk, és hangsúlyozzuk a kontrasztot”.”

Morton egy 1927-es Beverly Hills-i házban találta meg a megfelelő kiindulópontot, és felkérte Billy Cotton tervezőt, hogy alakítsa át azt az általa megálmodott kalandos és játékos lakhelyévé. Hogy tiszta vásznat hozzon létre, amely vizuálisan megnyitja a tereket, Cotton azt javasolta, hogy az összes sötét fából készült mennyezetet és gerendát fessék fehérre. Yves Saint Laurent marokkói, Marrakechben található otthona és az olaszországi Milánó közelében található Villa Borsani szolgált a két legnagyobb stílusinspirációs forrásként, amikor Morton és Cotton kiválasztotta a bútorokat és a dekorációs részleteket, és minden szobát érdekes elemekkel töltöttek meg a megfelelő arányokban.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A nappaliban a könyvespolcokból álló falat egy beépített, kék-fehér párnákkal borított gipszbankettre cserélték. A sárga bársonyból készült, alacsonyan lógó vintage Mario Bellini-bútorokat és Tito Agnoli és Gio Ponti olasz tervezők székeit egy Royére-ihlette csillár, Tracey Emin neonfestményei és Laura Owens festménye ellensúlyozza. A hangulatos családi szoba egy drámai bárba torkollik, amelyet az Élitis által készített indigókék ‘seagrass‘ falburkolat borít. Leopárdmintás szőnyeg, vintage virágmintás olasz bambuszszékek és görög kulcsmotívumos, középkori olasz bárcsempék vannak egymásra halmozva a kis térben – ez a merész lépés illik Morton ‘több jobb’ filozófiájához. A reggeliző szoba ehhez képest visszafogottnak tűnik az íves ülőgarnitúrával és Alvaro Barrington művész mókás tapétájával. Az elsődleges hálószobában azonban a hangulatot minimalistábbra és nyugodtabbra vették, az egyetlen mintás elemet a D. Porthault által készített virágmintás lepedők adják.

A házban végezetül minden négyzetcentiméter Morton személyes ízlésére van szabva. Az olasz és marokkói vizuális hatások kiegészítik a spanyol stílusú otthon esztétikáját, ahelyett, hogy ellene dolgoznának. Az eredmény tiszteletben tartja az otthon történetét, miközben a tulajdonos ‘furcsa’ perspektíváját is közvetíti.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb