„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Építészeti inspiráció: a mexikói haciendák klasszikus elemei és a kortárs megoldások kombinációja

A hagyományos mexikói ‘hacienda’ a bennszülött és a spanyol gyarmati hatások keveréke: egy vidéki birtok vastag vályogfalakkal, vörös cserépfedéssel és tágas udvarokkal, amelyek közepén szökőkút áll. Eredetileg csak a gazdagok tulajdonában voltak, a helyi indián lakosságtól kisajátított nagy területeket foglalták el, és a “hacendado” lakosok társadalmi központjaként szolgáltak, ahol olyan eseményeknek adtak otthont, mint az ünnepek, esküvők és összejövetelek. A haciendák ma is gyakran az eredeti lakók leszármazottainak tulajdonában vannak, és sokan közülük mára szállodákká és üdülőhelyekké váltak.

Egy történelmi hacienda felújítása, annak egykori dicsőségének megőrzése mellett kihívást jelentő projekt lehet, de ha a semmiből kezdjük, lehetséges megragadni a luxus nyugalmát, amit a haciendák sugároznak, úgy, hogy az új korszaknak megfelelően minden kényelmet magukban foglalnak. A Chain + Siman építésziroda a Modo Manera céggel együttműködve pontosan ezt tette a Casa Rancha Avándaro esetében, amely egy hétvégiház a Mexikóvárostól nyugatra fekvő Valle de Bravo területén. Az ő változatuk a hagyományos haciendák nyitottságából merít ihletet, miközben fokozza a természettel való kapcsolatot a számos, teljesen üvegből készült falakkal.

Casa Rancha Avándaro, egy modern mexikói hacienda a Chain + Siman tervezőirodától.
A Casa Rancha Avándaro tágas üvegbejárata.
Tágas, modern lakótér a Casa Rancha Avándaro belsejében.
Fekete modern konyhatér, kör alakú lámpatestekkel.

Az építészek célja az volt, hogy egy olyan pihentető búvóhelyet hozzanak létre, amely az ügyfelek számára önálló otthonként funkcionál, ugyanakkor rengeteg összekapcsolt teret biztosít a vendégek fogadására is. A mexikói haciendák kulcsfontosságú aspektusait, mint a tömör térfogat, a belső teraszok és a kertek szerves részei a projektnek, egy új, modern perspektívába helyezve a koncepciót; a szokásos udvari szökőkutat például egy jacuzzival helyettesítették. Az otthon három térfogatra és egy melléképületre oszlik. A falak egy közeli bányából származó sárga kőből készültek. A központi szerkezet a legmagasabb, amelyet mindkét oldalon kisebb nyeregtetős térfogatok szegélyeznek.

A mexikóvárosi Casa Rancha Avándaro-ban a hagyományos hacienda központi szökőkútjának helyét egy jacuzzi veszi át.
A Casa Rancha Avándaro belső udvara.
Melléképület.

A központi térfogaton belül található a nappali és az étkező, amelyek az elülső üvegezésen keresztül a teraszra és a jacuzzira, a hátsó üvegezésen keresztül pedig a központi teraszra néznek. Az egyik kisebb, összekapcsolt szerkezetben található a fő hálószoba, saját tetőtéri dolgozószobával, míg a másikban a konyha és a további szolgáltató helyiségek. A melléképület, amelyet a központi udvaron átívelő üveghíd köt össze a főépülettel, a vendégek fogadására szolgál. Ez a tér képes megőrizni a magánélet és az önállóság érzését anélkül, hogy túlságosan elkülönülne a főépülettől, és még mindig ugyanolyan gyönyörű kilátás nyílik a kifogástalanul parkosított telekre, valamint a szellőben ringatózó érett fák ágaira.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
A Casa Rancha Avándaro térfogatait összekötő üveghíd.
Elegáns vendégszoba.
Modern fürdőszoba.
Hangulatos társalgó, kandallóval.

Az eredmény jellegzetesen mexikói, megőrizve a hagyományos népi építészet legjobb elemeit és az általuk közvetített bájt. A szabadon hagyott gerendák és a földszínű anyagok összekapcsolják az otthont a természetes környezetével, míg az olyan részletek, mint a padlótól a mennyezetig érő ablakok, a fekete acél, a nyitott belső terek és a fekete rétegelt lemezből készült beépített bútorok a kortárs kényelmet és preferenciákat közvetítik.

Tágas hálószoba a Casa Rancha Avándaro belsejében.

“A belsőépítészetet a világítás, a kivitelezés és a hely növényzete támogatja. Belül a kő megőrzi természetes lényegét, és kiegészül a fekete vaselemekkel, a különböző árnyalatú fával, a bútorokban és a válaszfalakon, valamint a betonnal a padlóban, a konyhában és a fürdőszobákban” – mondják az építészek. “A ház egy hangulatos, kényelmes és meleg tér, amely párbeszédet teremt a haciendák klasszikus elemei és a kortárs megoldások között. A luxus, az esztétika és a funkcionalitás között egyensúly van.”

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb