„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Soranyi Soler és Karim Rashid kollaborációjából született kollekció tele van retro mintákkal és színekkel

Amikor Soranyi Soliver tervező 2020-ban elindította élénk és színes Sosomo szőnyegmárkáját, a hangsúly a dominikai kreativitás felfedezésén volt a kortárs dizájn, az élénk formák és a szemet gyönyörködtető színek segítségével, amelyek kiemelik a “szenzációk közvetítésére” irányuló vágyát. Ő maga a Dominikai Köztársaságban született, Soliver márkája a helyi kézművesek munkáját mutatja be, és a “kísérletezés, a kockázat, a kreativitás, a szórakozás és egy kis őrület” kombinációját idézi, hatékonyan elhozva országa kreativitását és stílusát egy sokkal nagyobb közönségnek.

Most Soliver bemutatja élénk márkájának első kollaboratív kollekcióját, amely az Amerikai Formatervezési Díjjal kitüntetett Karim Rashiddal való együttműködés eredménye. A kis kollekció, mint a Sosomo része, előszeretettel integrálja a szőnyegszövés kézügyességét és kreativitását merész színekkel és áramló kompozíciókkal. Rashid kreatív szeme pedig itt is megcsillan. Tökéletes párosítás Sosomo meglévő esztétikájával: “az amorf, egymásba fonódó formák folyékony mintázatot hoznak létre, amely a lágyságról beszél, minimális, mégis érzéki és meleg, bármilyen enteriőrbe illő” – mondta nemrég, amikor a készülő kollekcióról beszélt.

Folyékony formák és minták díszítik a Sosomo szőnyegkollekció darabjait

Rashid víziója pedig minden bizonnyal megtalálta a tökéletes palettát, mivel a Sosomo kézműves munkája és kézzel készített esztétikája enyhíti a szokásos hajlamát az élesebb, digitális élű formákra. Itt Rashid görbe, geometrikus formái és szemet gyönyörködtetően élénk színei még melegebbé válnak, az otthonos, gazdagon készített szőnyegeivel párosulva.

Merész geometrikus minták és színek

A Standouts kollekció két hihetetlenül színes alkotást foglal magában, amelyek olyanok, mintha egy Skittles-reklám kelne életre – a cukorkaszínű édességek bonyolultan fedik egymást és többdimenziós alakzatokká alakulnak, amelyek szinte pszichedelikus felépítésűek. Az “Ikona” (fenti kép), amelyet maga is “pacák szőnyegként” jellemez, sötétkék és élénk lila szélű szegéllyel rendelkezik, amely tökéletesen kiegészíti a középpontjában lévő absztraktabb, amorf formákat. Ezeknek a formáknak a folyékonysága a mozgás érzetét adja, egy hullámzó minőséget, amelynek kialakítása Rashid saját bevallása szerint kedvenc ikonjai közül néhányat tartalmaz: “az idő, a test, a szerelem, a folyadék és a blobizmus”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A második, “Likuid” (fenti kép) névre keresztelt példa ezzel szemben “hagyományosabb” formájú, amely egy megtévesztően egyszerű fehér, négyzet alakú alkotás, tele Rashid kedvenc színkombinációjával. Az élénk, égetett narancsot, az összetett bíborvörös örvényeket és a mély, citrom színű sárgákat világoskék kiemelések és lila színfoltok ellensúlyozzák, amelyek a szőnyeg retro 1960-as évekbeli vonzerejét idézik. A szőnyeg textúrája is hozzájárul a heves érzéki ingerekhez, különböző bolyhos magasságú (ez a Sosomo szőnyegei közül soknál megtalálható részlet), az általános benyomás a háromdimenziós mélység és teljesség benyomását kelti.

Soranyi Soler dominikai tervező a Karim Rashiddal közösen készített új Sosomo szőnyegkollekciójának egy vibráló darabjával.

A helyi kézművességre és dominikai kreativitásra fényt derítő, élénk színű geometrikus mintákon keresztül a kézműves szőnyegmárka készen áll arra, hogy a Karim Rashiddal való új együttműködésével globális közönséget érjen el. A dúsan szőtt bolyhoson hullámzó pszichedelikus örvények valóságos kincsesbányája lávalámpaszerű mozgásérzetet kelt; még inkább kiemelve a márka színes kompozíciókból, rendkívül harmonikus árnyalatokból és zseniálisan ötletes mintákból álló, már kialakult életművét, amelynek célja, hogy a dominikai kézművesség és kreativitás üzenetét üdítően retro módon terjessze a világ felé.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb