„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

8 nyers és tapintható felületű betonkonyha

A beton mindenütt jelen van az építészetben, de a belső terekben – különösen a lakóterekben, például a konyhákban – ritkábban használják.

Tartóssága és vízhatlansága azonban ideális felületet biztosít a főzéshez és az ételkészítéshez, nyers esztétikája pedig lenyűgöző hátteret teremthet az étkezéshez és a szórakozáshoz. Ebben a cikkünkben 8 olyan otthont mutatunk be, melyek konyháiban tapintható, texturális felületeket alkalmaztak!

House in Jiyugaoka, Japánban, az Airhouse Design Office tervei alapján

Az Airhouse Design Office ezt a konyhát egy divatrajongó lakásának felújítása részeként készítette Nagoyában, Japánban.

Az otthon többi részéhez hasonlóan a konyha falait, padlóját és mennyezetét is visszabontották, hogy felfedjék az alatta lévő betont. Míg egyes területeken megmaradtak a letört élek és a vakolat, addig máshol csiszolták a sima felületet.

Casa H3, Argentína, készítette Luciano Kruk

Ez a nyitott konyha és étkező Luciano Kruk építész Mar Azulban található nyaralójának földszintjén található.

Az otthon betonszerkezetébe zökkenőmentesen illeszkedő helyiség geometrikus polcokkal és a falakból és a padlóból kinyúló konyhapultokkal rendelkezik. Az ipari megjelenést egy zománcozott függőlámpa és egy pár drótvázas szék egészíti ki.

Casa Alférez, Mexikó, Ludwig Godefroy

Egy mexikói fenyőerdőben Ludwig Godefroy építész egy brutalista kocka alakú otthont hozott létre, amely helyben öntött betonból épült.

Ebbe beletartozik a konyhája is, ahol a polcok és a munkalapok szintén mind betonból öntöttek. Itt nyers felületüket finom kerámiák és Hans Wegner dán tervező Wishbone székei állítják szembe egymással, vizuálisan lágyítva a teret.

Flower House, Portugália, Ezzo

Ennek a süllyesztett konyhának a beton munkalapjai egyben az étkező sima padlójaként is szolgálnak a Flower House-ban, egy felújított portói lakásban.

A faborítású szekrények a helyszínen kézzel öntött padló alá illeszkednek, amelyet vízálló bevonattal láttak el, hogy fényes megjelenést kölcsönözzön.

Toad’s House, Mexikó, Espacio 18 Arquitectura

Az oaxacai Zapotengo Beachen található minimalista Toad’s House egészén az Espacio 18 építészstúdió a betonszerkezetet befejezetlenül és szabadon hagyta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bár stílusú konyhában a deszkákkal díszített falakat üvegdíszekkel és fonott kosarakkal párosították, míg a központi szigetet fából készült munkalappal látták el.

House T, Japán, a Suppose Design Office

Ez a betonkonyha a szándékosan sötét és barlangszerű életterek közé tartozik abban a monolitikus otthonban, amelyet a Suppose Design Office tervezett alapítója számára Tokióban.

Betonfalai és munkalapjai tapintható felületűek, amelyek a nagyméretű kőpadlós csempék és a fa bútorok hátterében állnak.

Hollybrook Road, Írország, TOB Architect

Az ír TOB Architect stúdió úgy tervezte ezt a beton konyhabővítést, hogy a “gyermeki lét érzését idézze fel egy nagyon robusztus asztal alatt”.

A helyszínen egyetlen geometrikus formaként öntötték ki, azzal a céllal, hogy belül zökkenőmentes és üreges megjelenést teremtsenek. Az építész egyébként visszafogott anyagpalettát választott terrazzóból, diófából és Accoya fából, hogy a beton textúrájára helyezze a hangsúlyt.

Casa Golf, Argentína, Luciano Kruk

Luciano Kruk építész másik betonkonyhája az argentin tengerparton található Casa Golfban, egy nyaralóban található.

A fekete szekrényekkel és páraelszívó csatornákkal párosított sötétszürke felületek textúrát kölcsönöznek a térnek anélkül, hogy elvonnák a figyelmet a térben sorakozó különféle ablakok által keretezett kilátásról.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb