„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Henning Larsen, Architectus és Arup alakítja át az ausztráliai Canberra színházat

A Henning Larsen nemzetközi stúdióból, az ausztrál Architectus irodából és az Arup globális tanácsadó cégből álló konzorciumot választották ki a Canberra Theater Center vibráló és befogadó térré történő átalakítására.

A projektet az első nemzetek népeivel konzultálva dolgozzák ki annak érdekében, hogy Canberra polgári és kulturális negyedében a művészek és a közönség számára egyaránt befogadó térré váljon. A nyertes pályázat olyan előzetes terveket tartalmaz, amelyek egy új színházépületet ábrázolnak, amelyet a kerülethez csatolnak, emellett felújítják az udvari stúdiót, a Canberra Színházat és a The Playhouse-t is.

Az építészek szerint a tervezés kiindulópontja a közönség és az előadók élménye volt, azzal a céllal, hogy a Canberra Színházi Központot nemzeti és nemzetközi célponttá alakítsák át. Valamennyi beavatkozás célja, hogy tisztelje és tükrözze a táj történelmét és jellegét azáltal, hogy kulturális központot hoz létre a közösség számára, annak sokszínű örökségével és művészeti kifejeződéseivel.

A tervezőcsapat a projektet az építészeten keresztül történő történetmesélés lehetőségeként is jellemzi, “lehetőségként arra, hogy a projekt egy átlátható, összekapcsolt és hívogató központot létrehozó városba illessze ennek a helynek a történeteit” – az Arup munkatársa, Hannah Slater szavaival élve. Ezt tükrözendő, az új, 2000 férőhelyes színház merész homlokzati kialakítással rendelkezik, amely Canberra nevezetességeire utal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A tervezési folyamatot a közönség és az előadók szemszögéből közelítjük meg. Továbbra is belülről kifelé haladva fogunk dolgozni, hogy egy nemzetközi hírű nemzeti színházat hozzunk létre. Kívülről befelé is dolgozunk, hogy olyan színházat hozzunk létre, amely a város és a táj részévé válik, amely megállja a helyét Canberra nemzeti kulturális és művészeti épületegyüttesének kontextusában, és élettel tölti meg a canberrai polgári és kulturális negyedet.” – mondta Dr. Stephen Long, az Architectus igazgatója és a közszektor vezetője

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb