napi hírmorzsák

Drónvideó mutatja be a Foster + Partners szaúdi repülőtér építési folyamatait

Ez a drónvideó bemutatja a Vörös-tenger nemzetközi repülőtér építési folyamatait, amelyet a Foster + Partners brit stúdió Szaúd-Arábiában tervez.

A fejlesztő Red Sea Global (RSG) által megosztott videó a The Red Sea Project turisztikai célpont részét képező repülőtér építkezési frissítését kínálja.

A Vörös-tenger nemzetközi repülőterét 2021-ben kezdték építeni, a Vörös-tenger partjától 15 kilométerre a szárazföld belsejében.

A Foster + Partners a szélesebb körű fejlesztés kapujaként tervezi.

Hajlított formája és elrendezése a sivatagi tájat kívánja utánozni, és öt dűneszerű tok jellemzi majd, amelyek egy központi leszálló- és felszállóhely körül helyezkednek el. 2030-ra várhatóan eléri az évi egymillió utas kapacitását, amelynek többsége a Vörös-tenger projektet látogató turistákból áll majd.

“A Vörös-tenger nemzetközi repülőterét a világ egyik legegyedibb üdülőhelyének kapujaként és a látogatók élményének szerves részeként tervezték” – mondta a Foster + Partners stúdió vezetője, Gerard Evenden, amikor a projektet először nyilvánosságra hozták. “A sivatagi táj színei és textúrái által ihletett design egy nyugodt és fényűző utazást kíván létrehozni a terminálon keresztül, és tranzit csomópont lesz a szárazföldön és légi úton érkező látogatók számára.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az RSG egy másik videót is megosztott, amely megörökíti a szélesebb körben kialakuló turisztikai fejlesztést, amely magában foglal egy gyűrű alakú, gólyalábas szállodát és egy homokdűnék közé épített üdülőhelyet, amelyeket szintén a Foster + Partners tervezett.

A videóban a projekt építési vezetője, Andrew Tyson elmondta, hogy a csapat “hihetetlen előrelépést” tesz a The Red Sea Project terén, mivel sok szerkezet most már a helyén van”.

Összesen 50 üdülőhely és több mint 1000 otthon lesz 22 szigeten és hat szárazföldi területen. A Vörös-tenger első három szállodája a tervek szerint még idén megnyílik, a nemzetközi repülőtér első szakasza mellett, amely belföldi járatokat fog fogadni.

A Foster + Partners-t egy másik szaúd-arábiai repülőtéren, az Amaala repülőtéren végzett munkája miatt bírálta az Architects Climate Action Network klímaaktivista csoport, amely felszólította a stúdiót, hogy az éghajlati aggályok miatt lépjen ki a projektből.

A Vörös-tenger projekt számos turisztikai helyszín között van, amelyet jelenleg fejlesztenek Szaúd-Arábiában. Az AlUla sivatagban Jean Nouvel francia építész egy földalatti szállodát tervezett, az AW2 építészeti stúdió pedig egy fényűző üdülőhelyet.

Az ország bemutatta a The Line terveit is, amelyet olyan építészek terveznek majd, mint a Morphosis, és egy nyolcszögletű kikötővárost, amelyet a dán BIG stúdió hoz létre; mindkettő része az ország Neom megaprojektjének.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb