Home / 5% ÁFA / CSOK 2016 új módosítások és félreértelmezések

CSOK 2016 új módosítások és félreértelmezések

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A CSOK-kal kapcsolatban két hét múlva új szabályok fognak életbe lépni. A jelenleg kiadott CSOK rendszer több helyen egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz és a legképzettebb szakemberek sem tudnak korrekt információkkal szolgálni. 

csokVárhatóan eltörlik a 30 millió forintos családi ház és lakás ár maximumot. Megdöbbentő változás, hogy ezentúl külterületeken, illetve zártkerti területen is lehet majd építkezni a CSOK igénybevételével.
Az összkomfort előírása is megváltozik, ezért már akkor is összkomfortos lesz egy ház, ha nincs vízvezeték, de iható víz van, illetve nem lesz kötelező elvárás a szennyvízvezeték sem.
A közhasznú foglalkoztatásból élőknél is lesz valami könnyítés, előreláthatóan a használt lakásokkal kapcsolatosan kapnak majd lehetőséget a vásárlásra.

Egy komoly hiba is van a CSOK jogértelmezésében, mely az energiatakarékossággal kapcsolatos.
Pár nappal ezelőtt az új csokból megvalósuló épületekre vonatkozó szigorúbb energetikai mutatókra a Magyar Energiahatékonysági Intézet (Mehi) hívta fel a figyelmet, kiemelve, mekkora lehetőség, hogy a beinduló lakásépítés során, az állami támogatás igénybevétele miatt, 40 százalékkal hatékonyabb otthonok épülhetnek a jelenleginél. A hatályos, 7/2006-os TNM rendelet szerint ugyanis az állami forrással is finanszírozott építéseknél, a 2018 utáni, a jelenleginél lényegesen szigorúbb energiahatékonysági követelményeket kell teljesíteni. A falaknak, a födémnek és a nyílászáróknak 40 százalékkal energiatakarékosabbnak kell lenni.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

A Napi.hu kérdésére Nemzetgazdasági Minisztérium írásban is megerősítette, hogy a CSOK-hoz nem kell energiatanúsítvány, így bármilyen energiapazarló épület is kivitelezhető. Persze ez alkalmas lenne arra, hogy később a most építtető családok anyagilag tönkremenjenek a magas rezsiköltségek miatt és ezért bukják be az állami támogatás segítségével épített, vagy vásárolt új lakást, vagy házat. Egészen pontosan az NGM ezt nyilatkozta:
“A költségvetési támogatásból megvalósuló épületek energiahatékonyságát szabályozó 7/2006-os tárca nélküli miniszteri (TNM) rendelet ugyanis nem vonatkozik az otthonteremtési kedvezményből megvalósuló lakásokra.”

Kárpáti József, a Magyar Készházépítők elnöke (MAKÉSZ) megdöbbent a hír hallatán. Úgy gondolja, hogy ezzel az egész otthonteremtési program célja is megkérdőjelezhető, hiszen pont az otthonteremtők pénztárcáját terheli majd meg az energiapazarló épületekben fizetendő rezsi, arról nem is beszélve, hogy ezek a lakások két év múlva elavultnak, értéktelennek fognak számítani. Kárpáti József azt is kiemelte, hogy 10 év energiahatékonyságra nevelésbe, technológiai fejlesztésekbe fektetett munkák vesznek kárba, ha az állam nem tartja be a vállalását és nem kötelezi az embereket energiatakarékos családi házak kivitelezésére.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Nem kell eladni a CSOK miatt a meglévő lakását!!!

Az Otthonteremtési Program legújabb szabályaként eltörlik azt az előírást, mely szerint ha van egy lakásunk el …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..