„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

5% ÁFAHírek

Beköszöntött újra a 27%-os ÁFA időszaka a családi ház építés terén

Nagyon furcsa leírni azt, hogy 2020, de eljött ez a nap is.

Először is minden Kedves Olvasónknak szeretnénk Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánni a kp.hu csapata nevében.

Az új év az építőiparban nem sok jóval kecsegtet, ez a cikkünk sajnos erről fog szólni.

2016. január 1-től 2019. december 31.-ig volt lehetőség a 300 m2 alatti nettó, azaz hasznos alapterületű családi ház építés esetén az 5%-os kedvezményes ÁFA igénybevételére.

2020. január 1-től a családi ház építés ÁFA tartalma 27%, mint a 4 éves kedvezményes időszak előtt volt. Tehát Európa legdrágább forgalmi adóját kell majd megfizetni újra a családi ház építtetőknek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az államkasszába szinte biztosan nem fog forintban több ÁFA kerülni, hiszen a kis cégeknél a korábbi ÁFA mentes, okosban történő házépítés lesz jellemző. Értelemszerűen ha nincs számla, nem lesz garancia sem, de ez sok embert nem hat meg, hiszen a kezdeti árkedvezmény akkor még kárpótolja az embereket. Ezt több független elemző is előre borítékolta már, de a szabály az szabály és nem került meghosszabbításra a korábbi kedvezményes időszak. A korrektül bejelentett dolgozókkal működő kis- és középvállalatok nem tehetik meg, hogy nem adnak majd számlát, így kis mértékben visszaeshet az ilyen cégek forgalma.

Újra itt a feketén dolgozó építőiparosok kora. De, aki számla nélkül dolgozó vállalkozóval építtet az később ne várjon el semmit, mert nagy valószínűséggel a vállalkozás 1-2 év múlva már más néven fog futni és a minimál költségeket sem fizetik meg az állam felé.

Tehát aki 2020-ban építtet családi házat, az készüljön fel, hogy nem 5%, hanem 27% lesz az ÁFA tartalom.
A jó hír, hogy aki falusi CSOK-os településen építtet, visszaigényelhet legfeljebb 5 millió forint ÁFA összeget a számlákból.
Illetve aki 2018. november előtti építési engedély birtokában van, az továbbra is élvezheti az 5%-os ÁFA előnyét.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb