„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Polisztirol gyártó üzem építése

Technológiai fejlesztés a Kp Sales House Kft-nél

Az elmúlt év végén megállapodás jött létre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) között, többek között azért, hogy Magyarországon az építési-beruházások a megrendelői elvárásoknak megfelelő, magas műszaki színvonalon valósuljanak meg.

Ehhez az építési ágazatban technológiai korszerűsítésre, a hatékonyság növelésére van szükség a kivitelező, a tervező és a mérnöki szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknál egyaránt. Ezt a célt szolgálja az NGM-ÉVOSZ megállapodásnak az a fejezete, amely az építési ágazat beruházásainak támogatását biztosítja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által a 2018-as évben meghirdetett ” az építőipari ágazat korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló” támogatási program keretében pályázatot nyújtott be, melyet a minisztérium támogatásra javasolt projektként terjesztette elő, ezt a javaslatot az innovációért és technológiáért felelős miniszter döntésével támogatta, így cégünk 179.118.000 Ft Regionális beruházási támogatásban részesült. A teljes projekt érték: 298. 530. 000 Ft, így a 119.412.000 Forint összeget a Kp Sales House Kft önerőként biztosította.

A Kp Sales House Kft modern polisztirol hőszigetelő gyártó üzemet épít Héhalom településen és különböző informatikai beruházást hajt végre, mellette különböző eszközöket beszerzését végzi el. A modern polisztirol üzem térhabosított grafitos polisztirol termékeket gyárt a jövőben, melyek a régi lakások és házak hőszigetelési korszerűsítésére, illetve modern, kiemelten energiatakarékos családi házak padló, fal és födém szigetelésére alkalmasak.

A legolcsóbb energia az, amit nem használunk el, azaz megtakarítjuk. Egy 70-es, 80-as években épített családi ház 15 cm vastagságú homlokzati hőszigeteléssel történő ellátásával és modern nyílászárókra történő cseréjével akár 60% energiamegtakarítás is elérhető, így ez a beruházás 5-6 éven belül megtérül.

Héhalom település a Pásztói kistérségbe és Szabad Vállalkozási Zónába tartozik.

A polisztirol gyártó üzem területének feltöltése, tömörítése, térkövezése, kerítés építése, közművesítése megtörtént és a gyártó üzem egy része is megérkezett, melynek beüzemelése folyamatban van.

A polisztirol gyártás nem egy épített üzemcsarnokban fog zajlani, helyette több mobil konténerbe telepítjük az üzemet, mivel így modulárisan bármikor bővíthető ha kapacitást kell bővíteni és mindig csak egy-egy modult is lehet kapcsolni a gyártáshoz. Két konténerben található a kazán, mely a gőzt állítja elő pellett elégetésével, egy konténerben az előhabosítás, míg egy másikban a polisztirol termékek gyártása. A konténerek mellé felállításra kerül 3 darab nagy térfogatú tároló siló, mely a habosított polisztirol alapanyagot fogja tárolni.

A Kp Sales House Kft partnerek jelentkezését várja innovatív polisztirol termékek forgalmazásához.

Az üzem tervezett átadása 2019. 09. hó


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A munkálatokról fotódokumentációt készítünk, melyet itt az oldalunkon folyamatosan frissítünk.
A kis képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetőek.

Frissítés: 2019. július 20-án megérkezett a mobilház alvázszerkezete, melyet még aznap összeszereltünk. Ezután felállítottuk a  könnyűszerkezetes puzzlehome falszerkezetet, majd felszereltük a hőszigetelt tetőpaneleket. Ezt követően felkerült az OSB burkolat és a padló hőszigetelés.
2019. július 23-án megkezdtük a 3 darab nagyméretű siló telepítését, mely várhatóan két napon belül elkészül.
A mai napon a vízvezeték bekötésre került a területen.

2019. augusztus elején beszereltük a nyílászárókat az iroda-vizesblokk létesítménybe.

2019. augusztus utolsó hetén elkészült teljesen az üzem szerelése, az irodák, vizesblokkok gipszkartonozása, valamint egy darab raktár épület építése.

További 5 darab 150 m3-es méretű raktársátor építését tervezzük a következő napokban a kész polisztirol termékek tárolására, pihentetésére, mivel a gyártás után 3-4 hétig nem szabad a termékeket beépíteni.

 

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb