„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Design Ni Dukaan “citadella-szerű” házat burkolt ívelt betonfalakba

A Design ni Dukaan multidiszciplináris stúdió az indiai Gudzsarátban fejezett be egy házat, amelynek deszkából formázott beton külső falai beburkolják az otthont és meghatározzák az udvari tereket.

A Himmatnagar településen, egy távoli helyen található, a stúdió a hullámzó burkolatú falakat “második bőrként” tervezte, amelyet a benne lévő terek tájékoztatnak. A dombon elhelyezkedő, citadellaszerű épületegyüttest két ívelt és két egyenes felületből álló peremfalak határolják, amelyek a kereszteződéseknél szétválnak, hogy a szomszédos tájba való belépési pontokat vagy finom kijáratokat hozzanak létre.

“Erős kontextus hiányában az ügyfél megbízásaira támaszkodtunk a tervezés inspirálásában, de az ő teljes érdektelensége azzal kapcsolatban, hogy a ház kívülről hogyan fog kinézni, arra késztetett minket, hogy megkérdőjelezzük az épített formák alapját. Ez változást okozott a felfogásunkban, ami a tervezés belülről kifelé történő megközelítését eredményezte, amelyben a tér belülről történő megtapasztalása elsőbbséget kapott a külső formával szemben.” – mondta a cég a projekt kapcsán.

Két betonfal ível a főbejárat felé, amelyet beton előtető fed, és amely egy központi udvari térbe vezet. A konyha, a hivatalos nappali és étkező, a másodlagos konyha és étkező, a két fő hálószobai lakosztály és három további hálószobai lakosztály e központi nyitott tér körül helyezkedik el. Az udvartól hátrébb helyezkedik el két további hálószobai lakosztály, egy edzőterem és egy társalgó a szabadtéri medence mellett.

A fedett járda puffert hoz létre a szabadtéri udvar és a belső terek között, megvédve a belső tereket a zord trópusi naptól és a forró széltől, miközben természetes fényt és szellőzést enged be. A Design ni Dukaan “kereteket” adott az egész lakásban, beleértve egy hintaülést, amelyet egy nagy nyílás mellett helyeztek el, amely az udvarra néz. Az otthon három pontján a térfogatok a zárófal magassága fölé emelkednek a második emelet szintjére, és egy művész padlásszobának, a család unokájának padlásszobájának és egy víztartálynak adnak helyet.

A stúdió a beltéri és a kültéri tereket a texturált beton, a fehérre vakolt falak, a Kota-kő és a zöld növényzet anyagpalettájával olvasztotta egybe. Amikor a növényzet végül benövi a szürke hátteret, a belső és a külső közötti határok tovább oldódnak és csökkentik a forma minden fogalmát.

A betonfalak textúráját csavarozatlan fa zsaluzattal hozták létre, és a kivitelezés tökéletlenségei az anyagválasztás alapjául szolgáltak a ház más részein.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Lenyűgöző volt az a kiszámíthatatlan, de gyönyörű textúra, amelyet a kioldott fa zsaluzat elmozdulása és vetemedése okoz” – mondta a stúdió.

“Úgy döntöttünk, hogy ezeket a “várt tökéletlenségeket” az építési folyamat részeként fogadjuk el, sőt, ezt a választást kiterjesztettük más anyagok használatára is, mint például a folyosók padlóburkolatára, amely a belső terekből megmaradt kőcsíkokat használja fel a betonfalak mintázatának utánzására.” – folytatták.

A beton, a kő és a fehér falak semleges színeit terrakotta színű akcentusok, köztük medencecsempék, ülőalkalmatosságok és szobortárgyak tarkítják. Játékosabb színeket alkalmaztak néhány fürdőszobában, amelyek monokróm zöld, kék vagy aranyszínű kivitelben készültek.

Az otthont úgy tervezték, hogy a lakók vendégeket tudjanak fogadni, a pázsitra nyíló hivatalos társalgóval és az alagsorban található mozival. A házban egy mandir is található, amelyben a fekete gránitba vésett Shreenathji istenség ábrázolása látható.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb