„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Víz alatti parkolóház épült 7000 kerékpár számára Amszterdamban

A holland Wurk stúdió elkészítette az amszterdami központi pályaudvar melletti víz alatti kerékpárparkolót, amelynek fényes fehér belső tereit kilenc méterrel a híres csatornák felszíne alá süllyesztették.

A hat mozgólépcsőn keresztül közvetlenül a város metró- és vasúthálózatához csatlakozó víz alatti tér a hírek szerint az első a maga nemében a világon, és mintegy 7000 kerékpár számára biztosít parkolási lehetőséget.

A Wurk az amszterdami városi tanács által 2018-ban kiírt pályázatot követően nyerte el a projektet, és arra törekedett, hogy a földalatti létesítmény a fenti városi tér világos és hívogató kiterjesztése legyen, amely egy szélesebb körű megújítási projekt tárgyát is képezi.

“A kerékpárparkoló a De Entree nevű nagyobb projekt része, amely az állomás teljes területét felújítja” – magyarázta Oriol Casas Cancer, a Wurk alapító partnere. “A felújítás során alapvető fontosságú volt a közterület újradefiniálása a vízmennyiség növelésével” – tette hozzá. “Az állomás monumentális jellegének és egy önálló szigeten való elhelyezkedésének megünneplése szintén erős törekvés volt.”

A kerékpáros parkba és azon keresztül a felhasználókat navigáló ösvényt 140 méter hosszú üvegpanel szegélyezi, térképek és tengeri témájú műalkotások mellett, amelyeket a Multitude tervezőirodával és az Amszterdami Múzeummal együttműködésben készítettek.

Ez a durva kőből és betonból készült bejárat egy hatalmas, fényes, fehér oszlopokból álló csarnokba vezet, amely a kerékpárparkoló helyeket keretezi, és amelyet víz alatti tetőablakokat szimuláló, oculus stílusú lámpatestek világítanak meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Wurk azért választotta a kontrasztos anyagpalettát, hogy utánozza azt az érzést, amikor egy zegzugos osztrigahéjat nyitunk ki, hogy feltáruljon a tiszta fehér belső tér.

Egy automatizált rendszer lehetővé teszi a kerékpárosok számára, hogy a közlekedési kártyájukkal használhassák az elektronikus kapukat, lehetővé téve a gyors és hatékony közlekedést az íves útvonalakon.

Hasonló kerékpárparkok a közelmúltban több holland városban is elkészültek, hogy elférjenek az ország pályaudvarai körül parkoló rengeteg kerékpár.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb