„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

Az intelligens WC, ami megmondja, ha beteg vagy

Felejtsd el a kísérleti agyműtéteket és a robotprotéziseket. Az egészségügy jövője szó szerint a WC-ben rejlik. Egy cég egy intelligens WC-t fejlesztett ki, amely képes elemezni a felhasználó ürülékét, hogy betegségekre és egyéb egészségügyi zavarokra utaló jeleket találjon.

TrueLoo okos WC

A Toi Labs alapítója és vezérigazgatója, Vikram Kashyap fekélyes vastagbélgyulladással folytatott küzdelme alatt állt elő az intelligens egészségügyi WC koncepciójával. Mivel igyekezett megérteni ezt a gyógyíthatatlan állapotot, a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem kutatóival együttműködve elemezte saját székletmintáit egy négyéves tanulmány keretében. Miután az eredményeket 2010-ben a Science magazinban publikálták, Kashyap saját céget alapított, hogy az értékes egészségügyi adatokat elérhetőbbé tegye, különösen az idősek számára.

TrueLoo Smart Toilet

A San Franciscó-i Toi Labs cégét építve csapatával együtt kezdett dolgozni a TrueLoo projekten, mely egy olyan intelligens WC, amely szenzortechnológiával értékeli ki az emberi hulladékot a különböző vizelési és emésztési rendellenességek azonosítására. A bidéhez hasonlóan néhány perc alatt telepíthető, és az optikán alapuló vizelet- és székletmérése segíthet a kiszáradás, a vírusfertőzések és a húgyúti fertőzések – az idősek körében különösen gyakori betegség – felismerésében.

TrueLoo intelligens WC

A vizelet és a széklet betegségekre való vizsgálatának koncepciója nagyon értékesnek bizonyult a COVID-19 világjárvány idején. Mivel az emberek tünetmentesek lehetnek, miközben hordozzák a COVID-ot, világszerte számos önkormányzat kezdte el a COVID-markerek nyomon követését a városi szennyvízben, hogy jobb képet kapjon annak helyi elterjedtségéről.

Más tanulmányok megerősítették a vizelet- és székletvizsgálat hatékonyságát a különböző egészségügyi problémák felderítésében. Joshua Coon és Ian Miller, a Madison-i Wisconsini Egyetem kutatói 10 nap alatt több mint 100 saját vizeletmintát vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a fejlett technológia segítségével a szerves hulladék nyomonkövetésével nemcsak olyan dolgokat lehet kimutatni, mint a glükózszint, a vírusos és bakteriális fertőzések, a vesebetegség jelei és a rák, hanem a koffeinfogyasztás és a testmozgás mértékét is. Természetesen az általuk használt géptípusok még nem kompatibilisek az okosvécékkel, de Kashyap szenzormodelljei jó kiindulópontot jelentenek.

A TrueLoo okostelefonos alkalmazás lebontja a páciens hulladékelemzésének eredményeit.

Néhány idősek gondozását végző közösség már beépítette ezeket az intelligens WC-ket a létesítményeibe, hogy jobb egészségügyi ellátást biztosítson lakói számára. A texasi Dallasban és Planóban található Legacy Senior Communities a TrueLoo vécéket a fontos egészségügyi adatok könnyebb összegyűjtése érdekében telepítette magánlakásaiba. Ez különösen hasznos lehet a támogatott lakók és a memóriatámogatásban részesülő lakók esetében, akik esetleg nem tudják olyan jól leírni fizikai panaszaikat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A TrueLoo intelligens WC lehetővé teszi számunkra, hogy méltóságteljes és értékes módon jobban nyomon követhessük a változásokat. Ez felgyorsítja a reakcióidőnket, és növeli a fontos adatok pontosságát és időszerűségét” – mondta a Legacy Senior Communities vezérigazgatója, Melissa Orth egy helyi hírügynökségnek adott interjúban.

TrueLoo Smart Toilet

Kashyap hozzászólt a hozzáadott hatékonysághoz, amelyet az intelligens vécéi biztosítanak ezeknek a létesítményeknek, megjegyezve: “A TrueLoo technológia magasabb szintű jólétet biztosít a lakók számára, miközben jobban kihasználja a gondozó személyzet idejét”.

Miután a világjárvány miatt az emberek világszerte bezártságra kényszerültek, emberek milliói szenvedtek más betegségektől és fertőzésektől, mert hónapokig nem tudtak orvoshoz jutni. A TrueLoo-hoz hasonló otthoni egészségügyi felügyeleti lehetőségeknek van értelme a hasonló helyzetek jövőbeni elkerülése érdekében.

A Toi Labs alapítója és vezérigazgatója, Vikram Kashyap

“Úgy gondolom, hogy a nap végén egyre inkább egy olyan világ felé haladunk, ahol az emberek maguk hozzák meg egészségügyi döntéseiket, és rendelkeznek a saját magukról generálható adatokkal” – mondta Kashyap a Onezero-nak adott interjúban. “Szerintem ez teljesen át fogja alakítani a hatalmat az egészségügyben, és azt, ahogyan a fogyasztók kapcsolatba kerülnek az egészségügyi rendszerrel.”

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb