Lakberendezés és stílus

Visszatér a 80-as évek “kokain deco” stílusa?

A TikTok lakberendezési trendek eddig mondhatni egészségesnek számítottak. A cottagecore például a hangulatos, idealizált esztétikát ünnepli, amiben a gyapjúszőnyeg, a virágos nyomatok, a teáskannák és az ablakpárkányon gőzölgő almás piték jelennek meg. Az olyan hashtagek, mint a #CoastalGrandma és a #PlantMom jelenleg uralják a lakberendezési toplistát, kifinomult tengerparti témával és furcsa módon Diane Keaton 2003-as filmje által inspirált részletekkel. Talán csak idő kérdése volt, hogy mindezt az idillt elsöpörje valami… kevésbé idilli?

Ha hinni lehet a VICE-nak, a 80-as évek ‘kokain deco’ stílusa a következő nagy dobás, amely eltúlzott méretű tükröket, kiterjedt üvegfelületeket, hófehér kerámiaszobrokat és rengeteg neonfényt hoz magával.

Cocaine Decor inspiráció

“Ez egy olyan dizájnesztétika, amely a drámai, fényes felületű bútorokban gyökerezik, és egy zavartalan, bajszos drogbáró szexepiljével rendelkezik egy Versace fürdőköpenyben, a Szellemirtók filmből ismert hátborzongató világítással” – írja a VICE. “Gondolj a Sebhelyesarcúra, az Art Deco újjáélesztésére, a Lucite bútorokra és Sharon Stone-ra a Casino-ban… vagy a Basic Instinctben… vagy szinte bármiben. Ha az MCM dekoráció a kényelemről és a rendetlenségről szólt, akkor a Cocaine Decor a hivalkodásról és a formák, a színek és az El Chapo energia felerősítéséről szól”.

Merész szobrok és faliképek, szinte ordítanak a fekete-fehér háttérrel
Egy retro konferenciaterem, amelyet a klasszikus 80-as évek kokain dekorációjának minden kellékével díszítettek.

A 70-es évek végének és a 80-as évek elejének rikító ízlését évtizedek óta gúnyolják, amiért az emberiség történetének legrondább dizájnját produkálta. A masszívan túltömött kanapék, a sötét faburkolatok, a rongyszőnyegek, a lakkozott felületek és a túlzottan sok arany részlet azóta is szinte mindenki megbocsáthatatlannak tartja. Úgy tűnt, mindenki azt hitte magáról, hogy ő egy nagymenő vezető, és ennek megfelelően is díszítette az otthonát.

Már régóta esedékes volt egy ilyen irányú kilengés. Egy világjárványnak köszönhetően szó szerint éveket töltöttünk bezárva, fészkünket bolygatva, és talán egy kicsit túl sok időt töltöttünk a szeretteinkkel, és kipörgettük a netflixet is. Az emberek úgy akarnak bulizni, mintha 1979 lenne, és a nihilista esztétikai túlzás természetesen követni fogja őket.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Cocaine Deco inspiráció
Cocaine Decor inspiráció
Cocaine Decor inspiráció

Sean Monahan trend-előrejelző egy új “hangulatváltást” jósol a korai évek “indie sleaze”-jéhez hasonlóan. A The Cutnak nyilatkozva Monahan ezt úgy definiálja, mint “American Apparel, vakus fotózás a partikon, rendetlen haj és rendetlen smink. Szépen illeszkedik az HBO Euphoria című jelenségéhez, amely egyformán csillogó és sötét, tragikus és hedonista. Mi a közös mindebben? A drogok. Rengeteg drog.”

Tehát hogyan is ültethetők át ezek a trendek a lakberendezésbe? A VICE-nak van néhány ötlete, és megjegyzi, hogy az olyan kiskereskedők, mint az amerikai CB2, már most elkezdtek ebbe az irányba mozdulni olyan dolgokkal, mint a tiszta lucitbútorok, trópusi kiegészítők, amelyek egy miami drogbáró otthonához illenek, aranyozott lámpák és nagymacskás motívumok.

Cocaine Decor inspiráció

A TikTok-on nem fogsz találni a 80-as évek kokain dekorációjával kapcsolatos hashtaget – legalábbis addig nem, amíg valaki nem találja meg a módját, hogy úgy fogalmazzon, hogy az ne sértse a platform szolgáltatási feltételeit. Addig is, a @CocaineDecor a Twitteren összefoglalja az esztétikát az összes vintage Las Vegas-i sztriptízklub-belsővel.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb