„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Az FGR Architects a melbourne-i házat magas betonfalak mögé rejtette

A szigorú betonfalak labirintusszerű utakat és zöld zsebeket hoznak létre az ausztráliai Melbourne-ben található otthon körül, amelyet a helyi FGR Architects építésziroda tervezett.

Az FGR Architects a Courtyard Residence nevet adta a szerkezet közepén található nagy kerthelyiség és úszómedence után, és az öt hálószobás otthont terek “rétegződéseként” szervezte meg, puffert teremtve az utca és a belső tér nyugodt, minimalista életterei között.

A Courtyard Residence egy téglalap alakú, betonból és üvegből készült origamira hasonlít. A projekt ambíciója a nyugodt kifejezés, a felfokozott élmény és a zökkenőmentes funkció tervezése” – magyarázta az iroda. “A betongeometria és a testre szabott üvegnyílások magánéletet és prizmatikus gyönyört biztosítanak, [és] a visszafogott utcai magasítás burkolt, rétegzett volumenekkel megvalósítja az intrika és a csoda felfokozott érzését.”

A magas, monolit betonfalak keskeny bejárati utat hoznak létre az otthon elején, egy rámpa mellett, amely egy alagsori parkolóhelyhez vezet le. A hosszú, keskeny alaprajzot egy nyitott nappali, étkező és konyhai rész szervezi a középpontban, amelyet kétoldalt hálószobák, fürdőszobák és egy kis kuckós részleg szegélyez az otthon elején, amely egy nagy ablakon keresztül az utcára néz. A teljes magasságú üveg tolóajtók lehetővé teszik, hogy a központi lakóterek teljesen kinyíljanak a külső udvarra, ahol egy kövezett terasz szabadtéri főzőhelyet tartalmaz, amelyet egy nagy beton előtető véd.

“Hősies elemei ellenére a ház túllép a galériaszerű léptékén, és gyönyörűen arányos életterek sorozataként funkcionál” – írta le az iroda. “A tolóüvegfalakkal ellátott belső terek rugalmas nyitható és zárható lehetőségei magával ragadó kapcsolatot teremtenek a medencével, az udvarral és a napfénnyel. Ugyanígy a ház szükség szerint bezárható a zord időjárás közvetítése és a hőteljesítmény optimalizálása érdekében” – folytatta a cég.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az otthon szerkezetéhez használt látszóbetont kívül és belül egyaránt csiszolták, és a belső falak nagy részén is szabadon hagyták, hogy a folytonosság érzetét keltsék. Ezt a durvább kivitelezést kiegészítik a fából készült panelek és nagyméretű fa tárolóhelyek a lakóterekben, valamint egy márványsziget a konyhában. A visszafogott felületek mindenütt kifinomult nyersességet ünnepelnek, amelyet a fény, az árnyék és a tükröződés támogat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb