„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Steelcase Frank Lloyd Wright tervei alapján adott ki bútorkollekciót

Az amerikai Steelcase cég Frank Lloyd Wright építész archív terveit használta fel a Racine Collection nevű, otthoni irodai bútorcsalád megalkotásához.

A Steelcase íróasztalokat és székeket tartalmazó bútorcsaládja a Racine Collection nevet kapta arról a városról, ahol Wright 1939-ben megalkotta az SC Johnson Administration épületét. Az épületben voltak a bútorok eredeti változatai, amelyeket szintén a Steelcase gyártott. A Frank Lloyd Wright Alapítvánnyal – az amerikai építész archívumának elsődleges őrzőjével – együttműködve a márka két éven keresztül fejlesztette ki az új terveket, szorosan követve az eredetit.

Wright 70 éves pályafutása során, amely során jelentős szerepet játszott a modern építészet alakításában, több ezer épület- és bútortervet és -tervet hagyott hátra. “Wright szerencsére egy egész útmutatót hagyott ránk” – mondta a Frank Lloyd Wright Alapítvány vezérigazgatója, Stuart Graff.

A gyűjtemény első darabjai között íróasztalok, irodai székek és társalgók szerepelnek, mind az SC Johnson épületében használt mintákból desztillálva. Az íróasztalok és székek egy sor módosításon estek át, különösen a méretük növelésén, mivel a Steelcase megállapította, hogy az amerikai férfiaknak csak 20 százaléka tudott volna lábtávolságot biztosítani az eredeti kialakításban.

Az ikonikus háromlábú székeket is átalakították négylábúvá a stabilitási aggályok miatt. Olyan apró részleteket is megvalósítottak, mint például az íróasztalok rugós fiókjainak mágnesesre cserélése. Egyébként a tervek alapszerkezete hű maradt az eredetiekhez.

A Wright ceruzakészletéről készült fotóból származó paletta felhasználásával a kollekció többféle színben lesz elérhető, köztük egy teljesen fekete sorozatban is. Egy másik lehetőség az eredeti tervek diófa és vörös konfigurációját tartalmazza.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Graff szerint a kollekciót nem remake-nek, hanem az eredetiek “újragondolásának” kell tekinteni.

“Az örökség egy élő dolog, nem pedig egy visszafelé tekintő művészeti gyűjtemény” – mondta Stuart Graff.

Graff és Dean azt is megjegyezte, hogy ez az első iteráció “csak a kezdete” az együttműködésnek, és a csapat reméli, hogy Wright hatalmas archívumából meríthetnek az eredeti tervek további újragondolásához.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb