„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

A “természet kanyargós görbéi” ihlették a melbourne-i luxus lakóházat

Az 1983-ban Roger Wood és Randal Marsh által alapított Wood Marsh építészstúdió Melbourne egyik külvárosában, a Sydney Street 6. számú lakótömböt a kiugró padlólemezek és gombaszerű oszlopok organikus megjelenésével alkotta meg.

A Prahran külvárosában található No. 6 Sydney Street 15 lakást kínál hat emeleten, amelyek úgy tájoltak, hogy a szomszédos Orrong Romanis rezervátum természeti tájára nézzenek. A projekt a melbourne-i székhelyű Wood Marsh által az ausztrál V-Leader építtető megbízásából készült.

A stúdió a telek parkhoz való közelségét használta fel a tömb íves, szoborszerű formájának megalkotásához, amely az úttól hátrébb van húzva, hogy helyet teremtsen egy saját kertnek. “A természet kanyargós görbéire utalva az aszimmetrikus épület úgy tűnik, mintha egyetlen nyersanyagból faragták volna ki,” – mondta a Wood Marsh. “A mély fodrozódás a domborulatlan homlokzatok mentén a pozitív és negatív terek tudatos rétegződését eredményezi, lehetővé téve az intermittáló kertek integrálását, amelyekben a formák további lágyítása érdekében növényzettel van kiegészítve” – folytatta.

A két alagsori parkolószint fölött a tömb elején található kerteken keresztül egy út vezet az első emelet által létrehozott előtető alatt egy kis fával szegélyezett bejárati területre. Fent a No. 6 Sydney Street alatti lakások mérete 90 és 338 négyzetméter között változik, a két hálószobás lakásoktól a teljes harmadik emeletet elfoglaló, négy hálószobás nagy lakásokig.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az üvegezett falak követik az egyes szintek padlólemezének hullámzó formáját, és visszahúzódnak, hogy helyet adjanak a fehér, gombaszerű oszlopok által keretezett, beültetett területeknek, kis erkélyeknek és teraszoknak. A minimál lakásbelsők a tömb központi forgalmi magja köré szerveződnek, és fehér festékkel, csiszolt vakolattal és márványfelületekkel rendelkeznek. Ezekkel szemben a konyhai részeken fekete színű fa ácsmunkák, a fürdőszobákban pedig fából készült, bordázott mosdókagylók állnak.

Minden egyes lakóház egyedi, más-más fényhez, kilátáshoz és teraszhoz való hozzáféréssel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb