„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Önellátó, fenntartható épületet kapott a Müncheni Műszaki Egyetem

A bejárathoz az első szinten egy magasított fedélzeten keresztül lehet eljutni, amely az épület nagy részét az árvízfal magasságában öleli körbe. Innen az épületbe a központi csarnokon keresztül jutunk be, amely galériák és nyitott lépcsők háromszintes kompozíciója. Ez a kommunikációs csomópont az épületet egy nyugati és egy keleti szárnyra szervezi. A főépületből a folyópart felé kiugró előadóterem tovább hangsúlyozza az épületet.

Míg az emelt első emeleten főként oktatási funkciók találhatók, addig a felsőbb szinteken irodák, kutatólaboratóriumok és műszaki mérnöki terek. Az első emeleten a nagy, osztható előadóterem a Donau folyó felé, északra helyezkedik el. Az első emelet délnyugati részét a hallgatók és oktatók számára kialakított büfé foglalja el, a főbejárat közelében található szabadtéri ülőhelyekkel. Az épület nyugati részén különböző méretű előadás- és szemináriumi terek, a keleti részen pedig oktatási laboratóriumok, egy második, kisebb előadóterem, valamint adminisztratív irodák találhatók.

A második emelet keleti részén a rugalmas egységként tervezett kutatólaboratóriumok találhatók. A déli laboratóriumi traktus emelt mennyezettel rendelkezik. Minden laboratórium kifelé néz, a belső zónát lépcsőházak, valamint műszaki és segédterek foglalják el, akárcsak az első emeleten. A második emelet nyugati része viszont a nagy, osztható előadóterem felső bejáratait tartalmazza. A második és harmadik emeleten irodák, társalgók, konferenciatermek és egyéb személyzeti helyiségek találhatók, amelyek a nyugati szárnyban lévő udvar köré csoportosulnak. A harmadik emelet keleti részén találhatók az elektromos, a HVAC és más központi műszaki egységek fő helyiségei. Az épület első szintje és fedélzete alatt található egy parkoló, amelyet az esetleges árvízi események során ki kell üríteni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fa, üveg és beton adja az épületek homlokzatainak megkülönböztethetőségét. Az építőanyagok nagy részét fenntartható módon szerezték be. A hosszanti külső falak favázas szerkezetűek, a keleti és nyugati falak monolit szigetelőbetonból készültek. A részben növényzettel fedett tető déli fekvésű fotovoltaikus elemeket tartalmaz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb