„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Tíz nappali, amely meleg, semleges színekkel teremt hangulatos légkört

Ahogy az északi féltekén sötétednek a nappalok, legújabb galériánkban 10 meleg, mégis diszkrét színpalettával berendezett nappalit mutatunk be, bizonyítva, hogy a semleges színeknek nem kell feltétlenül klinikai érzést kelteniük.

A tapintható természetes anyagok keverése a csokoládébarna, a krémes bézs és a pirosas rózsaszín árnyalataival segíthet az otthonosság érzetét kelteni a szobában anélkül, hogy túlzó lenne. Egy brazil modernista dizájnnal teli São Paulo-i lakástól egy Los Angeles-i átalakított kekszgyárig íme 10 amerikai otthon, amely megmutatja, hogyan kell ezt csinálni:

Formális társalgó a Woods and Dangaran által tervezett Twentieth házban

Ebben a Santa Monica-i otthonban két különálló lakótér – egy családi szoba (felső kép) és egy formális nappali (lent) – található, amelyek egy központi udvart szegélyeznek, ahol egy öreg olajfa áll.

Annak ellenére, hogy a helyiségeket üvegezés keretezi, a földszínű anyagpaletta segítségével – a travertin kandallótól kezdve a rózsaarany kasmírszőnyegen át a tapintható csokoládébarna kordbársonyból készült klubszékekig – a szobák otthonos hangulatot tartanak fenn.

Az Amity Street Residence meleg, semleges színpalettájú nappalija

Selma Akkari és Rawan Muqaddas építésztervezők meleg tölgyfa padlót és krémszínű falakat használtak, amelyekkel a sötét kő és a pácolt fából készült könyvespolcok kontrasztban állnak, hogy felélénkítsék ezt az “elhanyagolt” lakást egy 20. századi brooklyni épületben.

“Az ellentétek párbeszéde volt a fő téma az alkotás mögött; minimális, de meleg, visszafogott, de gazdag” – mondta Muqaddas a projekt kapcsán.

Hygge Studio, Brazília, Melina Romano tervezésében

Ebben a nappaliban egy fekete kandalló lóg a mennyezetről, hogy kontrasztot képezzen a belső tér egyébként lágy színvilágával, ami a krémszínű kanapétól és a szőtt szőnyegtől a szobafelválasztóként funkcionáló kobogó blokkos paravánig mindenben tükröződik.

A São Pauló-i lakás falait és padlóját terrakotta csempék borítják, amelyeket a helyi tervező, Melina Romano választott, hogy egyensúlyt teremtsen a “modern és a bukolikus” között.

Nappali teljes tárolófallal, meleg, semleges színpalettával az East Village Apartmanban, USA, a GRT Architects tervei szerint

A New York-i GRT Architects meleg tónusokat és anyagokat használt, hogy modernizálja a felújított East Village Apartmant – amely egy Beaux-Arts épületben található a Second Avenue-n -, miközben “megőrizte annak századfordulós berendezkedését”.

A társalgóban ezt úgy érték el, hogy a sziéna színű panelekkel alátámasztott tárolófalat építettek be, és ezt egy geometrikus, art deco stílusú szőnyeggel egészítették ki, amelyet a zsályazöld és a poros rózsa tompa árnyalataiban adtak vissza.

Kelly Wearstler belsőépítészete a Santa Monica Proper Hotel számára, USA

Bár technikailag nem nappali, a Santa Monica Proper szálloda társalgója egy hangulatos dolgozószoba minden kellékével rendelkezik – fából készült könyvespolcokkal, krémfehér Soriana társalgószékekkel és egy Coulmier mészkőből készült dohányzóasztallal, amelynek lábai három gömb alakúak.

Kelly Wearstler belsőépítész az egész szállodában természetes anyagokat és semleges színeket használt, hogy utaljon a tengerparti környezetre.

“Organikus anyagok, semleges színtörténetek, mindennek van textúrája” – mondta Wearstler.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Olivier Garcé által tervezett lakás meleg, semleges színpalettával a West Village Apartmanban, Egyesült Államok

Olivier Garcé amerikai belsőépítész a coronavírusos zárlat idején úgy talált kreatív kiutat, hogy barátaival és kollégáival távolról dolgozott, hogy West Village-i otthonát a kortárs művészet és dizájn bemutatóterévé alakítsa át.

A társalgójában most egy vintage Axel Einar Hjorth hintaszék áll, amelyhez egy lávaköves dohányzóasztal és egy Ian Felton New York-i tervező által alpaka gyapjúval kárpitozott oldalfotel párosul, kiegészítve az épület eredeti kandallójának terrakotta színű csempéit.

A 20 Bond lakás nappalija, Home Studios, USA

A New York-i NoHo negyedben található családi lakásban a görbék bőségesen megjelennek, a rézszegélyű szegélylécektől a nappali lekerekített tölgyfából és sárgarézből készült polcaiig, amelyeket a Home Studios belsőépítészeti iroda készített egyedi megrendelésre.

A fa tompa tónusait antik dán fotelek egészítik ki, amelyekben szövött bőrülés található, valamint Sabine Marcelis tervező Candy Cube kisasztalainak pirosas színű változata.

Gale Apartment nappalija meleg, semleges színpalettával, Brazíliában, a Memola Estudio tervei alapján

A bútorokat földelő, organikus árnyalatokkal színezték ebben a nappaliban, amelyet két dupla magasságú ‘statement fal’ szegélyez – az egyik a tulajdonosok művészeti gyűjteményének ad otthont, a másikat pedig tört élű kőmozaik burkolja.

“A bútorokat úgy kárpitoztuk át, hogy illeszkedjenek az új színpalettához, amelyet az ősz és a horizonton található naplemente színei ihlettek” – mondta a Memola Estudio tervezőiroda, amely a São Paulo-i lakás felújításáért felelt.

Biscuit Loft, USA, az OWIU Studio tervei alapján

A japán dizájn inspirálta ezt a Los Angeles belvárosában, egy 1920-as években átalakított kekszgyárban kialakított lakást, amelynek vendégszobája egy hagyományos Ryokan fogadó mintájára készült, és amely egyben összejövetelek és teaszertartások helyszínéül is szolgál.

Az OWIU Studio helyi iroda Noguchi függőlámpákkal egészítette ki a szobát, hogy az meleg fényben fürödjön, míg a halvány fából készült átalakítható emelvény extra tárolóhelyet rejt, és futon alapként funkcionál, ha vendégek szállnak meg itt.

A BC Arquitetos által épített Sao Paolo-i lakás meleg, semleges színpalettával, Brazíliában

A diófa burkolat és a karamellszínű bőrrel kárpitozott puha bútorok segítenek enyhíteni ennek a lakásnak a vaskos betonoszlopait, amely egy 1970-es évekbeli épületben kapott helyet São Paulo hagyományos Jardins negyedében.

A BC Arquitetos helyi iroda “galériás lakásként” írja le az otthont, mivel a 20. század közepi brazil művészet és design kiterjedt gyűjteménye található benne, Jean Gillon hálós hátú Janguada karosszékétől kezdve Jader Almeida Verde Corvo kanapéjáig, amely kifakult olajzöld színben pompázik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb