„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Vertical Farm Beijing: városi gyümölcs- és zöldségtermesztés innovációs központja

A Van Bergen Kolpa Architecten holland építészeti cég befejezte a Vertical Farm Beijing projektet, a városi gyümölcs- és zöldségtermesztés innovációs központját. Az AgriGarden kertészeti vállalat és a Kínai Mezőgazdasági Tudományos Akadémia (CAAS) számára létrehozott központ célja a diákok és a nagyközönség számára egyaránt bemutatni, hogyan lehet fenntartható élelmiszert termeszteni városi környezetben.

A 3500 négyzetméteres üvegház a CAAS campus bejáratánál áll Peking központjában, és a rotterdami székhelyű Van Bergen Kolpa Architecten az akadémia új “ikonjaként” képzelte el. A három emeleten elhelyezkedő Vertical Farm Beijinget úgy alakították ki, hogy különféle függőleges termesztési módszereket és bemutatóterületeket mutasson be, amelyeket egy oktatási útvonal köt össze a látogatók számára.

Az üvegház egy teljes magasságú átrium köré szerveződik, amelybe a látogatók belépnek, és amelyet nagy gyümölcsfákkal parkosítottak, és a környező tér polcszerű függőleges ültetési területei néznek rá. Az első és a második emeleten gyümölcsöt, bogyót és leveles zöldséget termesztenek lila LED-es lámpák alatt, amelyek éjszaka jellegzetes fényt adnak az épületnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fent a paradicsomot és az uborkát természetes napfény mellett termesztik a harmadik emeleten, ahol a cikk-cakk acélvázas tető beépített napellenzővel és szellőzéssel rendelkezik. A növények öntözésére és öntözésére használt vizet újrahasznosítják és újra felhasználják, míg a hőmérséklet-szabályozást passzívan, párologtató hűtés és napfény biztosítja.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb