„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Átalakított istálló, amely a múltja visszhangját árasztja

Rétegelt lemezből készült csigalépcső lett a nádfedeles istállónak a látványossága a hollandiai Gelderlandben, amelyet Julia van Beuningen építészeti tervező alakított át. Van Beuningen felügyelte a 19. század végén épült, Barn at the Ahof névre keresztelt épület teljes átalakítását, és bérlakássá alakította négy hálószobával és egy nagy, nyitott terű nappalival.

Az EeStairs gyártó által gyártott rétegelt lemez lépcsőház az alaprajz középpontjában áll. Precíz ívelt geometriájával és karcsú elemeivel játékos kontrasztot kínál az istálló rusztikus faoszlopaival és gerendáival. Az Ahof-i pajta egyike annak a számos épületnek, amelyet Van Beuningen a családjától örökölt egy ősi, Landgoed Appel nevű mezőgazdasági birtokon.

Azt tervezi, hogy átépítésekkel és felújításokkal vegyesen felújítja az egész területet, és egy sor alacsony energiafelhasználású házat hoz létre, amelyek akár hosszú távú, akár rövidtávú bérbeadásra használhatók. Mivel az istállót körülbelül 10 évvel ezelőtt felújították, nem igényelt annyi munkát, mint a birtokon lévő többi ingatlan.

Van Beuningen nem okleveles építész – elsősorban csellóművész, részmunkaidőben építészettel dolgozik –, ezért a helyi Flip Wentink Architecten stúdiót bízta meg a tervezési szakaszok felügyeletével. Azonban úgy döntött, hogy maga irányítja a részletes tervezési fázist, és olyan további részleteket ad hozzá, mint a csigalépcső és néhány beépített asztaloselem.

A földszinten a lépcsőház az étkezőt és a fatüzelésű kályhával ellátott társalgót választja el. Ennek a térnek az oldalán egy minimális acél konyhasziget fut végig. Ezen az emeleten található egy akadálymentesített hálószoba és fürdőszoba is. Az újonnan épült első emeleten, amely sokkal kisebb méretű, további két hálószoba és fürdőszoba kapott helyet.

Van Beuningen igyekezett egyszerű természetes anyagokat használni, ahol csak lehetett. A felújított istálló falai a rétegelt lemez lépcsőházon és az asztalosokon kívül len- és mészvakolatból készültek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az okos üvegezési részletek segítenek kiemelni a dizájnt. Ezek közé tartoznak a stabil stílusú redőnyök mögé rejthető nagy üvegajtók, a magas és karcsú tetőablakok, valamint az első emelet szélét szegélyező keskeny üvegcsík.

Az épület külsőleg hagyományosabb megjelenést kölcsönöz a nádtetőnek és a vörös téglafalaknak. Az Ahof Barn a Landgoed Appel birtok második elkészült épülete az egykori pékség felújítását követően. Jön még a parasztház és a birkaól felújítása, és egy új építésű istálló kivitelezése. A környezeti fenntarthatóság kulcsfontosságú a Van Beuningen számára, ezért az összes épületet úgy tervezik, hogy napelemeket és talajhőszivattyúkat építsenek be.

Van Beuningen reméli, hogy a projekt egyengetheti az utat a fenntarthatóbb turizmus előtt a holland vidéki közösségekben. Abban az időben, amikor a kormány korlátozza a mezőgazdasági ágazatot az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében, reméli, hogy megmutathatja, hogy a gazdálkodók más bevételi forrásokat is felfedezhetnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb