„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

Napjaink 20 leghíresebb belsőépítésze

Ők azok a belsőépítészek, akiknek híres ügyfeleit, a legkelendőbb sorozatokból és a népszerű TV-műsorokról ismerünk.

Balra az óramutató járásával megegyezően: Peter Marino, Joanna Gaines, Nate Berkus, Kelly Wearstler, Emily Henderson, Justina Blakeney Martyn. / Kenzi Inoyu illusztrációja

Az egy éjszaka alatt megszerzett siker ritka a tervezőiparban. A legismertebb belsőépítészek évek óta keményen dolgoznak az ügyfelekkel, fejlesztik a terméksorozataikat és építik saját márkáikat. A nagy névvé válás folyamatos fejlődést – és sok-sok média hozzáértést igényel. A mai nap legismertebb tervezői különféle utakon érkeztek a csúcsra, és manapság gyakran felbukkannak a magazinok borítóin megrendelőikkel és ügyfelekkel, és napi a tévéműsorokban is adnak interjúkat. Bár mindegyikük sajátos specialitásokkal és stílusokkal rendelkezik, ezek a tervezők és építészek minden bizonnyal nyomot hagynak az iparban, és továbbra is befolyásolják az emberek életét és otthonuk megjelenését. Itt van tehát az AD PRO által kiadott leghíresebb belsőépítészek listája: 

Joanna Gaines

Mindössze hat év alatt Joanna Gaines – vállalkozói férje, Chip segítségével – létrehozott egy tervezői birodalmat. Azóta, hogy a Fixer Upper a HGTV-en 2013-ban rukkolt elő, a tervező és a TV-csillag együttműködött olyan mega márkákkal, mint a Target és az Anthropologie, saját magazint indított, könyveket publikált, és mindenütt hirdeti sajátos farmhouse stílusú tervezést. A házaspár a texasi Waco városát turisztikai célponttá változtatta, a Magnolia Market mellett a Silos-on, egy 4,9 hektáros bevásárló- és étkezési komplexummal, amely hetente körülbelül 30 000 embert vonz be. Míg a Fixer Upper 2018-ban befejezte pályafutását, a “Gainesek” folytatják útjukat a teljes tervezési uralom felé. Következő projektjük egy szálloda Waco belvárosában, és egy saját kábeltelevíziós csatorna.

Nate Berkus

2002-ben Nate Berkus a The Oprah Winfrey Show-ban debütált és gyorsan Amerika egyik kedvenc tervezőtehetsége lett, televíziós műsorokat indított, könyv ajánlatokat kapott és együttműködések sokasága várta. Névjegybeli cége, amelyet 1995-ben alapított 24 éves korában, számos magas rangú ügyfelet vonz, köztük Ricky Martint, és Berkus terméksorozatokban is együttműködött a Target, a Kravet, a Shade Store és a Framebridge társaságokkal. Ő és férje, Jeremiah Brent sztárok a TLC Nate & Jeremiah by Design-ban, és a pár nemrégiben mutatta be a Living Spaces legújabb kollekcióját.

Kelly Wearstler

2009-ben a The New Yorker Kelly Wearstler-t a West Coast belsőépítészetének elnökeként nyilvánította és azóta megjelenése és befolyása messze meghaladja Kaliforniát. A tendenciavezető alakította ki a vendéglátó-ipari egységet a Viceroy Hotels-ben, a Four Seasons Anguilla-ban, valamint legutóbb a San Francisco, Los Angeles és Austin Proper Hotels szállodáinak tervezésében js részt vett. Lakossági oldalon az ügyfelek listáján megtalálhatók Cameron Diaz, Ben Stiller és Gwen Stefani, valamint ő tervezte a sorozatokat az Ann Sacks-nek, Lee Jofa-nak, a Rug Company-nak, Georg Jensennek és a Visual Comfort-nak, valamint saját bútorgyűjteményt és kiegészítőket adott ki. 

Martyn Lawrence Bullard

Vannak a hírességek belsőépítészei, majd ott van Martyn Lawrence Bullard, aki a szupersztárok, mint például Elton John, Cher, Kylie Jenner, Khloé és Kourtney Kardashian dizájnere. Ugyancsak a világmárkák kedvenc együttműködője, és tucat sorozatot tervezett, amelyek között megtalálható csempe az Ann Sacks számára, matracok a Custom Comfort számára és ezüst koronák a Christofle számára. Amikor nem a sztároknak tervez, Bullard a vendéglátó iparban tervez, a Laguna Beachben lévő Casa Laguna és a közelgő Los Angeles-i Prospectben.

Bobby Berk

Az elmúlt két év túlságosan túlságosan nagy volt Missouriban Bobby Berk számára. 2018-ban debütált a Queer Eye formatervezési szakértőjeként, és gyorsan rajongói kedvencévé vált hatásos otthoni átalakításai során. Az ipari veterán 2006-ban indította el kiskereskedelmi üzletét, 2015-ben pedig névadó tervező cégét, de a Queer Eye modern, élhető stílusa hozta hatalmas közönség elé (amit 2,6 millió Instagram követő tanúsít). Októberben Berk bútor kollekciót adott ki az A.R.T.-vel. A High Point Market bútorja 44 darabból áll, amelyek közül több gyorsan elfogyott.

Peter Marino

A divatvilág kedvenc építésze Peter Marino. A tervező legenda, aki 1978-ban alapította cégét, miután a Skidmore, Owings & Merrillnél; George Nelsonn; és I. M. Pei / Cossutta &  Ponte-nél dolgozott, olyan nagy neveknek tervezett üzleteket, mint luxus divat- és ékszer márkáknak, Louis Vuitton, Chanel, Bulgari, Hublot, Dior, Fendi és Graff. Butikjai, akárcsak lakóépületei, luxus anyagukról és lenyűgöző művészeti darabjairól híresek. Nemrégiben adott ki egy új textilcsaládot Rubelli számára, és bemutatta új Louis Vuitton üzleteit Londonban és Szöulban.

Óramutató járásával megegyezően, balról: Ken Fulk, Tiffany Brooks, India Mahdavi, Robin Standefer and Stephen Alesch, and Axel Vervoordt. / Kenzi Inouye illusztrációja

Ken Fulk

A San Franciscói és New Yorki székhellyel rendelkező Ken Fulk az innovátorok, mint Sean Parker, Veronica Beard, Kevin Systrom és Pharrell Williams választott tervezőjévé vált, akik mindegyike értékeli Fulk élénk, fantáziadús stílusát. (A Bay Area otthona, amelyet Michael és Xochi Birch tech pár számára tervezett, jelenleg potenciálisan 35 millió dolláros rekordot tart a piacon.) Fulk felel az ország legbuzgóbb (és a leginkább Instagrammozható) forró pontjainak terveiért is, ideértve a Leo Osztriga Bárját, a Felix Roasting Co.-t és a St. Joseph Művészeti Társaság – a Fulk tagsági klubbja és kulturális központja egy felújított katolikus templomban helyezkedik el. Következő lépésként San Francisco három Michelin csillagos Saison étterme felújítása, valamint a The Newbury Boston szálloda tetőtéri vendéglőjének kialakítása áll.

Justina Blakeney

Justina Blakeney, L. A. tervezője eklektikus, zöld növényeket kedvelő stílusát forró trendé és virágzó üzletévé alakította 1,2 millió Instagram követővel. 2009-ben kezdte meg a tervezői blogját, a Jungalow-t, és azóta megírta a New York Times bestsellerét, az Új bohémiákat; online üzletet indított és számos együttműködésben is részt vett olyan márkákkal, mint az Anthropologie, a Band-Aid, a Target és a Loloi Rugs. Legutóbbi projektje az általa tervezett és készített, limitált kiadású ruházati sorozata, a We Wild.

Emily Henderson

Emily Henderson tervező a következő szintre helyezte Amerika stílusjátékát, az ország egész területén segített könyvespolcokat, a koktél asztalokat és kandallókat átalakítani. Nagy szakmai áttörése a HGTV Design Star ötödik évadjának megnyerése volt, majd az azt követően megjelenő műsor, a Secrets From a Stylist, amelynek két évadja lett kiadva. Tervezési “know-how” ötleteket oszt meg a dedikált rajongókkal a népszerű blogjában és Instagram- hírcsatornájában, ahol több mint 835 000 követője van. A 2015. évben kiadott könyve, a Stílus: Titkok a szobák elrendezéséhez, az asztallapoktól a könyvespolcokig, a New York Times bestsellere volt. Sajat belsőépítészeti vállalkozásának vezetése mellett Henderson a Target otthoni stílus rovatának szakértője.

Jonathan Adler

Mióta a keramikus 1993-ban debütált a Barney-n, Jonathan Adler színt és humort vitt az otthonokba, világszerte. Gyorsan kibővítette üzleti tevékenységét a kerámián túl, mindent megtervezve, a párnáktól és a bútoroktól kezdve a világítótestekig és a szőnyegekig. Adler tervezőstúdiója alakította ki a Parker Palm Springs és az Eau Palm Beach belső tereit, emellett magánlakásokat és modellakásokat is tervezett. Sokféle vonalat kiadott keze alól, beleértve a “Now House” márkáját az Amazonon; kollekció a kannabisz életmód társasággal, a “Higher Standards”; valamint partnerség a Kravettel, a H&M Home-val és a Shade Store-val.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Roman & Williams

Robin Standefer és Stephen Alesch a terméktervezésről a belsőépítészetre szakosodott át, ügyfelei között említhetve Hollywood legnagyobb csillagait- köztük Ben Stillert, Kate Hudsont és Gwyneth Paltrowot. A Roman és Williams mögött meghúzódó innovatív tervezők állnak a század eddigi legizgalmasabb éttermeinek és szállodáinak kialakításáért, például az Ace Hotel New York, a Chicago Athletic Association és a Le Coucou felelősek. 2017 decemberében a duó megnyitotta a Roman and Williams Guild-t, egy kiskereskedelmi koncepciót, amely magában foglalja a La Mercerie kávézót és Emily Thompson Flowers előőreit. A Standefer és Alesch nemrégiben adtak ki kollekciót Mr. Porter online kereskedés számára, és a Metropolitan Museum of Art múzeumában található brit galéria újjátervezését várhatóan ebben az évben mutatják be.

India Mahdavi

A The New Yorker „színvirtuózusként” és „a tökéletes kromatikus csúcs birtokosaként” írja le a tervezőt. India Mahdavi építész és tervező híres csodálatos, telített tereiről és szeszélyes stílusáról, Japánban, Los Angelesben. Ő alkotta meg a tökéletesen rózsaszínű belső teret  a Londonban található Sketch Galéria – a világ leginkább Instagramozott étterme számára. Mahdavi 1999-ben nyitotta meg formatervező stúdióját, néhány évvel később debütált bútorkollekciójával és bemutatótermével, majd 2011-ben megnyitotta a Petits Objets üzletét, amely élénk kerámia dekorációkat, világítótesteket és egyéb kiegészítőket kínál. Dolgozott együtt  Bisazza-tól Louis Vuiton-ig Nespresso-ig. , és a magánlakások is tervezett ügyfelei számára. 

Tiffany Brooks

A Chicagói székhelyű Tiffany Brooks a karrierjét a csúcskategóriás lakóingatlan-építés és a színpadépítés területén kezdte meg, de 2007-ben teljes egészében a belsőépítészet területén folytatta tevékenységét. Ügyfelei között több magas profilú üzletembert és publikus személyt tudhat. 

Axel Vervoordt

A belga tervező és kereskedő Axel Vervoordt vállalata első tervezési projektje, a középkori házak Antwerpenben történő restaurálása volt 50 évvel ezelőtt, és azóta ismertté vált minimalista belső tereivel, valamint a művészeti és régiségi szakértésével. Időtlen, mégis modern stílusa számos híres ügyfelet vonzott, köztük Kim Kardashian és Kanye West, Robert De Niro és Calvin Klein. Cégének Antwerpeni központja és galériája az Albert Csatorna egykori szeszfőzde és malátakomplexumában található, amelyben apartmanok és egy étterem is van. A hongkongi galériája 2014-ben nyitotta meg kapuit. A tervező nemrég adta át a németországi Purs szálloda belső tereit, és Rizzolival kiadta ötödik könyvét, a Portrék a belső terekről.

Óramutató járásával megegyezően balról: Michael S. Smith, Thom Filicia, Jacques Grange, Kathryn M. Ireland, Vicky Charles, and Thomas O’Brien. /Kenzi Inouye illusztrációja

Kathryn M. Ireland

A brit születésű Kathryn M. Írországi színésznő, divattervező és filmkészítő volt kezdeti karrierjében. De messze a legsikeresebb szerepe a belsőépítész és a szövettervező volt. Globális ihletésű szövetét a világ legnagyobb  bemutatótermeiben található meg,ügyfelei között tudhatja a következőket: Steve Martin, Julia Louis-Dreyfus és David Mamet. A los Angeles-i székhelyű designer szintén kiadott hat könyvet, és megjelent a Bravo Million Dollar Decorators oldalán is. 2018-ban elindította a The Perfect Room internetes tervezési platformot, amelyben Írországi és más származású vezető tervezők, például Martyn Lawrence Bullard, Suzanne Kasler és Jeffrey Bilhuber kész szoba dizájnjai vásárolhatók meg.

Thom Filicia

Thom Filicia nagy névvé vált, mint a Queer Eye for the Straight Guy tervezőszakértője. Azóta könyvein keresztül tovább folytatja csiszolt stílusának hirdetését, együtt dolgozott olyan márkákkal, mint a Delta Airlines, az American Express és a Radio City Music Hall; és legújabb Bravo TV-műsorában is megjelent, a Carson Kressley, a “Get a Room with Carson & Thom” című műsorban szerepel. A tervező a Parish-Hadley-ben és más felső kategóriás cégeknél, olyan ügyfelekkel dolgozott, mint Tina Fey és Jennifer Lopez. Saját tervezésű bútorokkal, szövetekkel és kiegészítőkkel is rendelkezik, amelyek megtalálhatók a Sedgwick & Brattle-ben, a New York-i Design Center szakkiállításán.

Jacques Grange

A neves francia belsőépítész, Jacques Grange az 1970-es évek óta emlékezetes projekteken dolgozik. Az évek során sok neves megrendelője akadt, beleértve Yves Saint Laurent-t, Valentino-t, Monacói Caroline hercegnőt és François Pinault-t. Olyan szállodák elegáns belső tereit készítette el, mint a New York-i Mark, a Ford Ford Coppola Palazzo Margherita Dél-Olaszországban, a Hotel Mamá Mallorcán, és legutóbb a Cheval Blanc a St. Barts-ban.

Thomas O’Brien

Amikor 1992-ben meg alapította az Aero formatervezési stúdióját és üzletét, Thomas O’Brien sikeresen melegséget hozott mai modern stílusban. Boltja, amely hosszú ideje a SoHo-ból a New York-i Design Centerbe költözött 2016-ban, az ízléses vásárlók kedvence lett, ideértve a tervezőket is. 2005-ben debütált a Target című Vintage Modern sorozatán, amely nevét és klasszikus stílusát hozta hatalmas közönség elé. Három könyv szerzője, O’Brien kollekciói a Century Furniture, a Waterworks, a Visual Comfort, a Patterson Flynn Martin, Reed és Barton, valamint a Groundworks neves vállalatoknál is megjelentek.

Vicky Charles

Miután 20 évet töltött a Soho House esztétikájának kialakításán, Vicky Charles tervező 2016-ban kezdte el felépíteni a Charles & Co.-t Julia Corden partnerével. Mindössze három év alatt a cég már kidolgozta az Atlanti-óceán mindkét oldalán található ügyféllistáját, ideértve David és Victoria Beckham, George és Amal Clooney, Ashton Kutcher és Mila Kunis, valamint Keri Russell és Matthew Rhys.

Michael S. Smith

Michael S. Smith kifinomult projektjei közel három évtizeden keresztül uralták a design magazinok borítóit. Az ügyfelek listájával, amely minden “hatalmi szereplőt” magában foglal, a politikától (Obama) a médiáig (Rupert Murdoch) és a nyilvános szórakoztatásig (Shonda Rhimes), a kaliforniai natív és öt könyv szerzője termékcsaládjában klasszikus és modern keverékeket ötvöz. Jasper kollekciója, amely a világ minden táján neves bemutatótermekben található, tapétákat, szöveteket, bútorokat és világítást foglal magában. A designer saját Jasper bemutatóterme Nyugat-Hollywoodban a fő látványterve Los Angelesnek, több mint 30 gyártó kurátus gyűjteményével.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb