„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

A Casa Terracota a teljesen agyagból készült ház, a fenntartható építészet képviseletében

Minden nagyszerű dizájn a kreativitás, a művészet és a funkció kombinációja. A Casa Terracota mindezen kritériumoknak megfelel az eredetiségével és az alapvető funkciók mókás megvalósításával.

A Casa Terracota éjjel

A kolumbiai származású Octavio Mendoza építész által tervezett Casa Terracota Villa de Leyva-ban, Kolumbiában található: alig több mint 20 percre a város központjától, ám univerzumokkal távol a megszokott építmények típusától. Teljesen agyagból készült, az 501 négyzetméter hosszú szerkezet a művész szeretetét tükrözi a környező tájjal szemben. A projektet egy unokahúgával folytatott beszélgetés ihlette, amikor elkészítette a „mi lenne, ha” ötletét, amely egy teljes mértékben agyagból készült ház volt. Húsz évvel később Mendoza az unokahúga ötletére utalva, elkészítette a mesterművét, mint a világ legnagyobb kerámia darabja.

A hivatalos terv elkészülte után elkezdte az agyag formázását szekciónként, így az anyag természetesen megszáradhat és megszilárdulhat a napon. Ezután az agyagot keményre sütötte. Ehhez minden szakaszban tüzet kellett gyújtani, és napokig éltetni azt. Az eredmény egy olyan otthon, amely kihívást jelent a modern építészet számára, teljesen természetbarát,és egyben művészeti darab. 

A szél, a tűz, a víz és a föld természetes elemeiből készített Casa Terracota a fenntartható építészet végső formája. Amellett, hogy teljesen organikus, teljesen tűzálló. Ez azt jelenti, hogy szinte elpusztíthatatlan megoldás a tűzvészre érzékeny területeken. Még ennél is jobb, hogy ezek a természetes elemek önszabályozóak, melegen tartják a forró nyári napokon, és a nap folyamán megtartott hővel felmelegednek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt kidolgozásakor Mendoza rájött, hogy ez ajándék a bolygónak és lehetőséget arra, hogy más építészeket inspiráljon a környezetbarát építési lehetőségekhez való visszatéréshez. Azt mondja: „A föld lehetővé teszi számunkra a szerves és művészi munkát, mert végtelen lehetőségek vannak annak felemelésére, és ezeket még nem fedeztük fel. Ezért mondom a fiatal építészeknek, hogy tanuljanak másként nézni egyes aspekciókra, mert a világ nagyon széles, és a perspektíva bármikor megváltozhat. “

A projekt 1999-ben indult azzal a szándékkal, hogy szerves anyagok felhasználásával egyesítse a házat a természettel. A 2016-os befejezése óta a Casa Terracotta napi túrák számára nyitva áll, és találkozóhelyként szolgál azoknak a művészeknek és kézműveseknek, akik továbbra is tanítanak, nőnek és tanulnak.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb