„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

Klasszikus kék: A Pantone év színe „megnyugtat és magabiztosságot ad”

Az alkonyatkor az ég színét idézve, a Pantone 2020-as év színét egyszerűségének, eleganciájának és „megnyugtató tulajdonságainak” alapján választották a színszakértők. A „klasszikus kék” kevésbé merész, mint a királykék, és könnyebb, mint a tengerészkék, szilárdan a kék spektrum közepén ragadva,  zöld vagy lila árnyalat nélkül. Pantone szerint ez a tartós árnyalat “kiemeli egy megbízható és stabil alap iránti vágyunkat, amelyre építhetünk, amikor átlépjük a küszöböt.”

Ezt a kijelentést valószínűleg számos különféle módon értelmezheti, de Pantone világossá teszi, hogy számukra a kél megnyugtató menedéket jelent, amely segíthet „lézerszerű tisztaságot” hozni gondolatainkban.

„Olyan időben élünk, amelyben bizalom és hit szükséges” – mondta Leatrice Eisman, a Pantone Színintézet ügyvezető igazgatója. „Ezt a fajta állandóságot és bizalmat fejezi ki a PANTONE 19-4052 Classic Blue, egy szilárd és megbízható kék árnyalat, amelyre mindig támaszkodhatunk. Mély rezonanciájával a Classic Blue biztos alapot nyújt. A hatalmas és végtelen esti égbolt határtalan kék emlékeztetője, a klasszikus kék arra ösztönöz bennünket, hogy gondolkodásunk kibővítésével a nyilvánvalókon túl tekintsünk, és arra késztet minket, hogy mélyebben gondolkodjunk, növeljük perspektíváinkat, és nyissuk meg a kommunikáció áramlását. ”

Számos kiskereskedő már elkezdte ruhák és kiegészítők gyártását a Pantone’s-ban.

A cég tovább magyarázza, hogy a felfordulás és a bizonytalanság idején valamennyien használhatunk olyan hangulatjavító színt, amely nem agresszív és könnyen hozzákapcsolható – „egyetemes kedvenc”. De nem mindenki rajongó, a legkevésbé sem. A Fast Company elavult módon „szörnyűnek” nevezte a szín választást, a szerző megjegyezte, hogy „nem leszólni akarom a„ klasszikus kék ” színt, ám hangsúlyozza, hogy Pantone kinevezi a  fontosságát egy új évtizedbe való lépésnek, amely az új dolgok bevezetésében rejlik, különösen az az évtized, amely olyan heves, mint a 2010-es évek után következik, azonban ez a fajta kék igen csak 1997-es érzést kelt. ”

Dezeen hasonló aggodalmát fejezte ki a klasszikus kékkel kapcsolatban, mint a Fast Company kritikusa, mondván: „Pantone újra elmulasztotta a szintet.” Tavaly Pantone némi vitát váltott ki azzal, hogy Living Coral-t nevezte az 2019. évi színének, egy valódi időben az élő korall valójában nagyon nehéz elérni. Más tendencia-előrejelzők a zöld árnyalatot választották a 2020-as év színévé, beleértve a WGSN és a Behr festék gyártók is. Az előbbi szerint a “neo mint” választása egy “oxigénellátó, friss hang, amely összehangolja a tudományt és a technológiát a természettel”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A létfontosságú zöld valóban optimista választásnak tűnik, amikor egy új évtizedbe lépünk az éghajlatváltozás miatti szorongás és a politikai viszályok idején. Az, hogy a klasszikus kék relevánsnak tartja-e, valószínűleg attól függ, hogy milyen érzelmi kapcsolata van a színekkel, és mit jelképeznek számukra.

Bármi is legyen az érzésünk a témával kapcsolatban, akár megérinti, befolyásolja, a Pantone választás tagadhatatlanul befolyásolja a színtrendeket, és sok termék már elérhető ebben az árnyalatában. Ezek közé tartozik a Pantone Color Collection tárolószéke, amely a Target-nél kapható, a Cariuma Pantone Classic Blue Canvas OCA magas szárú cipője, a Lokai gyöngyös karkötője és más hivatalos termékek. Természetesen ez megjelenik a nagykereskedők új kollekcióiban is, mint például a West Elms tavaszi textil kollekciója.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy miként használhatod fel az árnyalatot a legjobban, akkor szerencséd van: Pantone már felajánlott néhány színpalettát olyan témákban, mint „elgondolkodtató”, „légzőcső”, „sivatagi szürkület”, „egzotikus ízek, ” és „ szokatlan “.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb