„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Minimalista átalakulás: 1960-as évekbeli irodaházból lett tetőtéri medencés penthouse

Egy irodaház hidege szinte elkerülhetetlen, függetlenül attól, hogy ki tervezte, vagy mikor tervezték. Az irodai építészet és a formatervezés általában a professzionális környezet kialakítását célozza, mind a kollégák, mind a potenciális látogatók számára. Ebből a célból az irodahelyiségek dizájn szempontjából utilitáriusak, felesleges díszítéstől, és minden megkülönböztethető személyiségtől mentesek.

Manapság az 1960-as, 70-es és 80-as évek szinte disztopikus irodai blokkjait kissé kényelmesebb munkahelyi környezet váltotta fel. Ebből következve a hosszú, intézményi fehér folyosókkal teli betonszerkezetek nagy részét vagy lebontották, vagy felújították, hogy azok megfeleljenek a modern ízlésnek.

Ezen épületek szigorú csontvázai nagy átalakulásokon mehetnek keresztül de soha nem számítanál egy mindenkit lenyűgöző minimalista rezidenciára, igaz? A belga Antwerpenben Hans Verstuyft építész pontosan ezt tette egy régi irodaépületben.

A 60-as évekbeli irodaházból hihetetlen kilátás nyílik a városra, de maga a hely nagyon le volt amortizálva. Látva a lehetőségeket mind a nagyvonalú földszinti kereskedelmi helyiségben, mind a felette lévő emeleteken, az építész egy kombinált munkahely/lakóhelyet képzelt el, amely privát, de mégis kapcsolódik a falakon túli világhoz.

Az újonnan hozzáadott udvar annyira természetesnek tűnik, hogy azt gondolnád, hogy mindig is ott volt. A közvetlenül a szerkezet alsó szintjének középpontjában ez a beüvegezett “üreg” teljesen átalakítja az épület érzetét, park jellegű légkört teremtve a városi környezet közepette. Szinte minden szobából az irodában és a házban is egy olyan magas fára nyílik kilátás, amelynek ágai a tetővonalon túlnyúlnak.

“A tágas kert hozzáadásával egy nagylelkű városi villa jött létre, csodálatos helyérzettel és nyitottsággal” – mondja Verstuyft. „A kert összekapcsolja és formálja a környező területeket, ideértve a könyvtárat, a nappalit, a konyhát, a TV-szobát és a hálószobákat. A könyvtárban és a konyhában található kandallók hozzájárulnak az igazi otthoni érzéshez, amelyet nem várna el egy irodaház tetején. ”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Új fényes, fehér felületeivel és az üvegezéssel az épület egyfajta múzeumszerű tulajdonsággal rendelkezik – de ez nem feltétlenül rossz. Az otthon visszafogott színpalettája és a ritka dekoráció használata minden szobában annak vonalait helyezi a középpontba. Az építésznek sok eredeti eredeti szerelvényt ki kellett cserélnie, beleértve az ablakkereteket, mivel azok igazi irodaház hangulatúak voltak. Modern és korszerű, évjáratnak megfelelő darabok keverékét kombinálta a belső terekben, beleértve finom, sárgaréz világítást, polctartó rudakat és csaptelepeket.

A legfelső emeleten egyaránt élvezhető az északi és a déli terasz, így a ház lakói dönthetnek úgy, hogy befelé a belső kertre néznek, vagy kifelé a környező utcák történéseire. A penthouse legmenőbb része azonban a 11×11 méteres tetőtéri medence, amely olyan szolgáltatás, amelyet az épület volt alkalmazottai valószínűleg még csak kívánni sem mertek volna!

A Britselei Penthouse elegáns kereskedelmi-lakóépítési átalakítása megmutatja, mennyire fontos az építészek számára, hogy képesek legyenek a múltba nézni, áthelyezni azt a jelenbe, és megfigyelni, hogy mit tartogat a jövő.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb