„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

MAISON: egy koncepcionális francia vidéki ház

A Services Généraux’s egy modern, egyszerű francia vidéki otthont hozott létre, de sajnos senki nem élhet benne. Nem azért, mert vadul exkluzív, vagy az ár egy egész évtizedes fizetéssel egyenlő. Senki, bármennyire is gazdag vagy híres, nem tud belépni ebbe a házba, mivel az teljesen fogalmi, hiszen a tervező cég fotorealisztikus, számítógéppel generált képekben mutatja be azt.

Services Généraux’s egy multidiszciplináris teljes körű szolgáltatást nyújtó kreatív iroda, melyet egy művészeti rendező és egy terméktervező alapított. “Képszerkesztőnek” hívják magukat, akik virtuális terek, tárgyak és képek létrehozásával töltik idejüket. Konkrétabban: „állandó kísérleti és kreatív kutatási gyakorlataik a kreatív irányzatokban, építészet, tér- és tárgytervezésben, grafikai tervezésben, képkészítés és videoprojektekben tükröződnek”.

Az egyedi tevékenységet folytató cég korábban már együttműködött néhány óriási céggel, köztük az Adidas-szal, Givenchy-vel, Louis Vuitton-nal és a Nike-val. A stúdió fent említett alapítóit, Antoine és Valentin igen rejtélyes személyiségek, mivel nem tesznek közzé fényképeket önmagukról, még csak a vezetéknevüket sem. A „Maison” a legelső teljesen koncepcionális projektjük.

Az elképzelt otthon egy idilli francia vidéken található. A képek buja zöld fű, cserjés és fák hátterét mutatják. Az illúziót tovább erősíti a naplemente, amely a képzeletbeli otthon ablakain tükröződik. A Maison projektjét egy parasztház valós romjai ihlették, amely valaha nyüzsgött az élettől. A megrongálódott falak adták a stúdió számára a formatervezés kiindulópontját, és befolyásuk a konceptuális otthon külső falainak képein is észrevehetők. A külső rész többi része beton tömbökből készült, amelyek semleges tónusúak, színük és megjelenésük változatos. Összességében ez nagyon természetes megjelenést hoz létre, mely magára a vidékre emlékeztet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az otthon belső tereiben is megvannak a természetes motívumok, és az rendkívül degradáltnak tűnik. A falak mind bézs, vagy fehér színűek, és nincs jelentős textúrájuk. Szándékosan csupaszra hagyták őket, hogy emlékeztessék a nézőket, hogy a funkció mindig fontosabb, mint a divat. Például a fürdőszoba az egyszerűségénél fogva gyönyörű, és az alapvető dolgokon kívül nem tartalmaz semmit. Ennek fotorealisztikus képein egy nagy, kőből álló kád látható. Jobbra egy fából készült ablak nyílik a külvilág felé. Van még egy mosdókagyló, mely ugyanabból a természetes bézs kőből készült, egy szék és egy fa tömb, a törülközőnek. Emellett található még egy szék, egy vödör és egy rongy a felmosáshoz.

A feltételezésünk szerinti, nappaliba is kapunk bepillantást. Itt csak három szék, egy kandalló és néhány farönk látható. A hálószoba tükrözi ezt az egyszerűséget, bemutatva egy ágyat, néhány könyvet és egy másik kandallót. Noha a „Maison” nem túl szórakoztató, továbbra is azt az érzést kelti, hogy az alapvető szükségleteid és kényelmed ki vannak elégítve egy ilyen házban. Ez a konkrét otthon, bár csak képzeletbeli, de visszavisz minket az egyszerűbb időkbe.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb