„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Érdekességek innovációk

Már nem csak üvegbeton létezik, itt az új pixelbeton!

Hamarosan piacra kerül az üvegbetonként híressé vált találmány egy új változata. A felhasznált anyagok és a gyártás rendszere miatt az új építőelem sokkal olcsóbb lesz elődjénél, így a lakossági építkezők többsége is képes lesz már megfizetni.
Újfajta fényáteresztő, úgynevezett pixelbetonnal lép a napokban piacra a korábban hasonló találmányával nemzetközi ismertségre szert tett Losonczi Áron. A feltaláló a Népszabadságnak elmondta: a Litracon pXL-re keresztelt újdonság hazai sajtóbemutatóját a jövő héten tartják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BMGE), míg a termék nemzetközi premierje november elején Párizsban, a Batimat építőipari kiállításon lesz. Az újdonság forgalmazását a jövő év elején kezdhetik meg.

A pXL különlegessége, hogy elődjéhez, a Litraconhoz képest nem optikai szálak, hanem egy speciális műanyag idom csapjai vezetik át a fényt a betonon. Losonczi hangsúlyozta: az új termék megjelenése eltér az eddig ismert Litraconétól. Többek között ezért sem tekinti az alaptermék, a Litracon konkurenciájának, sokkal inkább egy új elemnek a cég termékpalettáján.

A Litracon gyártása folytatódik, s további fejlesztéseket is terveznek majd ezen a téren, miután akik képesek megfizetni a magas árat, azok igénylik a Litracon exkluzív szolgáltatásait – magyarázta a Népszabadságnak Losonczi. Az azonban könnyen lehet, hogy üzleti szempontból a pXL-nek komolyabb szerepe lesz, mint a korábbi találmánynak, amelyet egyébként a Time magazin 2004-ben – több nemzetközi szakmai díj után – az év legfontosabb találmányai közé sorolt. A pixelbetonban felhasznált műanyag elemek, valamint az egyszerűbbé váló gyártástechnológia miatt ugyanis a most debütáló termék jóval olcsóbb lesz az eddigi fényáteresztő betonnál: a tervek szerint kevesebb, mint felébe kerül majd a korábbi változaténak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Losonczi szeretné, ha a nagyüzemi gyártás elindulásával rövid időn belül négyzetméterenként 100 ezer forint alá lehetne szorítani az árat. Ez szerinte abszolút versenyképes lenne, mert így a pixelbeton már a nemeskövek, például a márvány vagy a gránit árkategóriájába kerülne. A feltalálónak a gyártásról sikerült megállapodnia a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft.-vel. A cég az ipari jellegű előállításhoz szükséges beruházásokat már elkezdte, jelenleg a próbagyártás és a termék tesztelése folyik. A pXL műszaki paraméterei még inkább segítik a tervezőket a döntésnél, ugyanis az új termék már emeletmagasságú is lehet, mely jelentősen leegyszerűsíti a beépítést az eddig forgalmazott kiselemes termékhez képest.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb