„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Érdekességek innovációk

Elkészült az első 3D-nyomtatott építmény Chilében

A Bío-Bío Egyetem Concepción campusán elkészült az első 3D-nyomtatással készült építmény, amelyet Chilében és Latin-Amerika déli kúpján valósítottak meg. 

Egy kis megfigyelőfülke, amely az építőipar forradalmasítását ígérő új additív gyártási technológiát teszteli, és az UBB e technológiai fejlesztés terén elért eredményeit mutatja be. 

A helyi anyagokkal történő nyomtatásra optimalizált keverék létrehozásával és az építőelemek ipari robot segítségével történő létrehozásával, amely most egy nagy formátumú nyomtatóval bővíti hatókörét, amely teljes házak létrehozását teszi lehetővé.

A nyomtatott kabin nyomtatott betonfalakból áll, amelyek egyenként körülbelül 40 perc alatt készültek el, így radikálisan csökkentve a normál kivitelezési időt, és csökkentve a hagyományos építkezés során felhasznált erőforrásokat, hulladékot, kezelést és szállítást. Ez hozzájárul a nagyobb öko-hatékonysághoz és fenntarthatósághoz, nagy tartósság mellett. 

Ezenkívül ablakokat, tömítéseket, megerősítéseket, tetőket, befejező bevonatokat és hőszigetelést építettek be a minőségi és lakhatósági feltételek teljesítése érdekében. A nagyobb szerkezeti stabilitás érdekében ívelt formákkal, a hő- és hangelvezetés érdekében texturált felületekkel és nagyobb építészeti kifejezőerővel is kísérleteztek.

A 3D-nyomtatott építés egyre terjed a világon, de Chilében és Latin-Amerikában a bevezetése késik a súlyos szeizmikus körülmények és a különböző éghajlatok miatt, amelyek a bolygó többi részénél erősebben megerősített épületeket igényelnek. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az eddig nyomtatott épületek többsége a vonatkozó éghajlati vagy szeizmikus követelmények nélkül készült. Ezeket a kihívásokat azonban az U.Bío-Bío kutatásában az Additive Manufacturing Group for Construction (MACO-UBB) révén fejlesztik tovább, amelynek sikerült ezt a technológiát a helyi körülményekhez igazítani, és egy olyan felszerelési repertoárt telepíteni, amely fejlett, hogy együttműködjön a nemzeti vállalatokkal az építőipari fejlesztésekben. 

Szintén elősegíti ezeket a képességeket Latin-Amerika többi része számára, így az UBB és a chilei vállalatok felszerelése lehetővé teszi, hogy ezeket az épületeket az egész kontinensen népszerűsítsék. A lakhatás és az urbanizáció iránti növekvő keresletre összpontosítva, amely a különböző realitásoknak megfelelő iparosított megoldások innovációját igényli.

Ez a nyomtatott faház tehát az első lépés a 3D-nyomtatású építészeti tervezés és a különböző földrajzi és kulturális helyzetekhez igazodó minőségi épületek sokféle építészeti tervével történő fejlesztés felé. A kabin bemutatja ennek az építési alternatívának a hatékonyságát, amely lehetővé teszi a hagyományos alkatrészek és a nyomtatott elemek integrálását a csúcstechnológiával, megfelelő minőségű kivitelezést és megjelenítést elérve.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb