„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Luxus sivatagi villa

A The Ranch Mine építészeti cég O-asis House projektje a Phoenix-hegyvidéki védett terület északi oldalán található egy elhanyagolt és kihasználatlan földterületen egy ló birtok szomszédságában. Az eldugott otthon, a városi élet zajától távol, tökéletes búvóhelyet biztosít a kikapcsolódásra.

Az O-asis House egy napenergiával működő otthon, amelyet a főnixi székhelyű The Ranch Mine építészeti cég tervezett. Az „O” alakú intelligens otthont úgy tervezték, hogy integrálja a modern életvitelt a zene, a napfény, valamint a sivatagi növény- és állatvilág időtlen szépségével.

A projekt alacsonyan fekszik a sivatagban, részben rozsdás acélból készült kerítés veszi körül, melyet fehér falakkal és brazil diófával egészítettek ki. Erőteljes vízszintes alakját a sivatagi táj drámai alakjainak kiemelésére szolgáló nullapontként tervezték. A medencéből drámai kilátás nyílik a sivatagba merengve, a déli hegység felé, egy padokkal ellátott beépített tűzrakóval a végében, amely tökéletes helyként szolgál a napozásra napközben, vagy a csillagos ég kémlelésére éjszakánként.

A kertben a sonorai sivatagi növények széles palettája került beültetésre, amelynek célja az őshonos növény- és állatvilág biodiverzitásának ösztönzése. A domborzatot szintén a természetes vízelvezetési területek és élőhelyek összekapcsolását szem előtt tartva alakították ki.

Az otthonba való belépéskor egy központi udvar fogadja a vendégeket, mely az idők során bevált sivatagban való élet stratégiájának része. Ez közvetett természetes fényt, friss levegőt biztosít és egyedi növények növekedésének ad helyet, amely szinte művészeti galériaként működik a lakástulajdonosok számára, a fénnyel, árnyékkal, a növények növekedésével és az évszakokkal folyamatosan változva.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fő lakótér mindkét oldalán lévő üvegajtók hűvös szellőt keringetnek a belső terekben, kapcsolatot teremtve a beltér és a kültéri között. A nappaliban a diófa burkolat dominál, akusztikus filccel ellátva, fantasztikus hangminőséget nyújtva a ház tulajdonosának, aki egy tehetséges zongorista, a zavartalan rögzítéshez és visszajátszáshoz, kíséretben az atmoszféra és a hangulat állandóan változó szépségével. A zongorához hasonlóan a házban szinte minden vezeték nélkül vezérelhető, beleértve a lámpákat, a hangszórókat, a redőnyöket, a zárakat, a kamerákat, stb…

Az egyik diófa falba rejtve egy forgóajtó vezet az fő lakosztályba. A lakosztály mérete csupán egy beépített ágy számára elegendő helyre van korlátozva, nagyobb helyet biztosítva a gyógyfürdő ihlette fürdőszobának és a ruhásüzlet ihlette gardróbszekrénynek.

A szoba másik oldalán egy jógaszoba fut “egészen a sivatagba”, ahol a parafa padló lágy felületet biztosít a gyakorláshoz. Az udvar hátuljában egy Tesla Powerwall akkumulátorokkal ellátott garázs helyezkedik el, napelemekkel a tetején, valamint egy vendég lakosztály, amelyet úgy alakítottak ki, hogy saját bejárattal és kültéri terekkel rendelkezzen a teljes autonómia érdekében, szükség esetére.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb