„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Modern ipari stílusú otthon nyers téglafalakkal

A Splinter Society építészeti vállalat 2020-as Three Stories North projektje egy nem hagyományos családi ház, amely kifejezi annak történelmi hátterét. A kreatív ügyfelekkel együttműködve, a tervezési megközelítés az épület korábbi felújításai során kialakult egyedülálló ipari hagyatékán alapul.

Az Ausztráliában, Melbournben található projekt elsődleges célja az eredeti épület megőrzése volt, a meglévő lehetőségek maximális kiaknázásával, nem pedig valami egészen újjal való helyettesítése. A tervezés során az építészek kiemelték az eredeti épület karakterének jellemzőit. Ehhez kulcsfontosságú volt a falazat megtartása és feltárása, amely tagadhatatlanul egyfajta ipari raktárérzetet kölcsönöz az otthonnak. A ház egyes részei rendkívül jól karban voltak tartva az évtizedek során, és ennek köszönhetően az építészek sok eredeti részletet, például az íves ajtókat és az üzemképes kandallókat érintetlenül hagyták. A téglafalak tökéletlenségét az épület történelmének jeleként burkolatlanul hagyták.

Néhány ponton az üvegpaneleket használtak a falazat hiányosságainak kitöltésére, világosan körülhatárolva, hogy mi az eredeti és mi az új. A földszinten az eredeti fa mennyezetet is feltárták, és szabadon hagyták. Miután az épület két különálló lakásnak ad otthont, a teret mindhárom emeleten egy újonnan épített falazat választja ketté. A szinteket egy ipari tűzlépcső ihlette lépcső köti össze, amely ebből a válaszfalból nyílik.

A háromdimenziós keresztmetszeten belül a ház fele közösségi terekre oszlik, egynegyedét a privát helyiségek foglalják el, a fennmaradó területet pedig a drámai előszoba alkotja, amely összeköti a három emeletet. A belső terek gyakorlatilag összehasonlíthatatlanok a szerény, hagyományos külsővel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bejárat egy a 3 szintre kiterjedő üveghomlokzaton található, mely jelentős mennyiségű fényt juttat a terekbe, egy hatalmas fa törzsét és lombkoronáját bekeretezve. A grandiózus bejárati ajtó a bontásból visszamaradt 140 éves fa gerendákból került kialakításra.

A többnyire újrahasznosított nyers fűrészáru meleg tónusa és az erős fekete részletek kifejezetten modern kontrasztot alkotnak az eredeti épület téglafalával, kifejezve annak ipari jellegét. Az egyensúly érdekében a közösségi terekkel szemben a lakóterek sokkal meghittebbek, finom színek, textúrák és puha bársony bútorok jellemzik őket.

www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb