„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

House V: egy kortárs parasztház, modern homlokzattal és rusztikus tégla belső terekkel

A szlovákiai Pozsony közelében, Martin Skoček helyi építész tervezésével épült ikerház belső tereit idős, rusztikus téglával burkolták. A House V egy olyan ingatlan helyére épült, amelyet közel 80 évvel ezelőtt építettek, de az idő múlásával teljesen hanyatlásba esett.

“A szerkezeti elemzés azt mutatta, hogy a teherhordó falak nem voltak elég jó állapotban ahhoz, hogy a rekonstrukciót fontolóra vegyük, ezért úgy döntöttünk, hogy az egész házat tégláról téglára szétszereljük.”

Az új, 185 négyzetméteres, négy fős család számára épült, hosszanti, parasztház stílusú családi ház, vastag titán-cink tetővel rendelkezik, amely olyan hagyományos mezőgazdasági épületek alakját szimulálja, amelyek Pozsony vidéki részén gyakoriak.

Kívül sima, fehérre festett homlokzattal és alumínium keretes ablakokkal rendelkezik. A stúdió az idő által megviselt téglákat, amelyek a régi ház szerkezetét alkották a House V belső tereiben használták fel. A rusztikus tégla többek között a ház középpontjában fekvő, nyitott terű nappali falait díszíti.

A konyha ennek a helyiségnek a hátuljában található, egy hatalmas horgonyzott acél reggeliző-szigettel, melyet gömb alakú függő lámpák kvartettje világít meg. A mögötte látható magas tölgyfa tárolószekrényben a lakók élelmiszer-készítményeket és edényeket tarthatnak. A tér közepén található az étkező, amely kemény fából készült asztalát, a szomszédos ülősarok fehér, puha bútorai egészítenek ki.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egész tér homlokzatát üveglapok borítják, amelyek az otthon kültéri medence területére, és a ház kertjében levő fákra és vadvirágokra néznek. Egy keskeny ajtó vezet a drámai téglafalú fürdőszobába, ahol egy szabadon álló kád van elhelyezve a csúcsos mennyezet középvonala mentén.

A két gyermek hálószobái a ház másik oldalán találhatók. Az egyik hálószoba a földszinten helyezkedik el, míg a másik egy galériaszinten, amely alatt egy kis játszótér van kialakítva, hintával és íróasztallal, míg az ágy a galéria szinten került elhelyezésre, amelyet játszótér-stílusú háló véd, és feljutni a játékos létrán lehetséges.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb