„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Cseh otthon egy tető alakú második emeleti üvegházzal

Furcsának tűnhet, de egy ház üvegházba való burkolása nagyszerű módja annak, hogy az fenntarthatóbb legyen a zord téli időjárásban. Európa-szerte számos helyen láthattuk már ezt a koncepciót, volt olyan is, ahol a családi házat szó szerint egy üvegburokba csomagolták, de a Richard David Architekti egy építészetileg sokkal visszafogottabb módon hozta létre ugyanezt a hatást.

A Richard David Architekti építészeti stúdió elegáns új otthonának kevésbé extrém szerkezete egy modern rezidenciát kínál amely második emeletét egy igazi üvegház teszi ki, egy hétköznapi nyeregtető alakjában.

A „House with the Greenhouse”, magyarul a ház az üvegházzal, egy gyümölcsös közepette található Chlum városában, Csehországban. A ház minden szintje sajátos struktúrával rendelkezik, amely egyértelműen megkülönbözteti a lakóteret és a növényekkel teli üvegházat. Ez utóbbi kihasználja a ház melegségét, fenntartva a hőmérsékletet ahhoz, hogy egész évben kaktuszokat termesszen, és lehetővé teszi a lakosok számára a 360 fokos kilátást az ingatlanukra. A tipikus európai kontinentális éghajlatot élvezve a Cseh Köztársaság nem olyan hideg, mint az északi sarkkör, de nem ritka az sem, hogy a hőmérséklet télen megüti a -10 Celcius fokot.

A ház alapszintjét kőműves falak és betonoszlopok képezik, függőlegesen orientált vörösfenyőbe burkolva, a kortárs megjelenés érdekében. Egy fekete fém lépcsőház vezet a fehér acélkeretes szinthez, amely lényegében polikarbonátból készült, mintsem üvegből, a tartósság érdekében. A földszinten a szobák úgy vannak elrendezve, hogy mindegyikük elérhető a kültéri teraszról, mely körbeveszi a házat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az építészek számára ez a képesség, hogy a ház bármely pontjáról egyenesen ki lehessen menni a szabadba, a formatervezés legkülönlegesebb része. David Kazicky, az építészeti stúdió társalapítója azt nyilatkozta, hogy „Ez határozottan nem jellemző a világ ezen részén, ellenben, az ázsiai országokban ez elég gyakori. ”

A projekthez az építészeknek technikailag sok helyük volt a munkához, mivel az ház körül egy hatalmas ingatlan található, könnyű belátni, hogy a koncepció működhet városi otthonokban is, rendkívül kompakt parcellákon. Akár nyáron is képes lehet átalakulni, néhány üveglap eltávolításával, a fokozott légáramlás érdekében. Akárhogy is, ez a koncepció nagyszerű példája annak, hogy miként gondolhatjuk újra a hétköznapi lakóépület egyszerű elemeit – különösen a tetőtereket, amelyek gyakran csak nem használt, felesleges terek.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb