„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

Hogyan lehet egyszerűen a mikrót tisztítani?

Sok család számára a mikrohullámú sütő mindennapi használati eszköz, vagy éppen a munkahelyen a leggyorsabb mód arra, hogy az ételeket felmelegítsék. A napi rutinban azonban nem feltétlenül szerepel a mikrohullámú sütő tisztítása. Erre adunk egy könnyen használható tippet. 

A mikrohullámú sütő használata során, nagyon könnyen szabadulnak ki olyan olajos-zsíros gőzök az ételekből, amik szennyezhetik a sütő belső felületét. Ez előfordulhat akkor is, ha véletlenül több időt állítunk be a melegítésre vagy egyszerűen az étel zsírosabb mivolta miatt, mindenki találkozott már a kifröcsögő étel látványával valószínűleg. A napi takarításnak azonban nem mindig eleme, hogy a sütőt is minden alkalommal kitisztítsuk és a felületen így egyre kellemetlenebb réteg alakulhat ki. Ennek feloldására az egyik legkönnyebb és egyszerűbb módszer, ha felgőzöljük a makacs szennyeződéseket.

DSC_1152

A következő kellékek szükségesek a folyamathoz: citrom, csapvíz, és egy olyan edény, amely elviseli a mikró klímáját. A módszer alkalmazásával sokkal könnyedebben szabadulhatunk meg az odatapadt ételek okozta foltoktól. Első lépésben töltsük fel mikró-biztos edényünket a háromnegyedéig csapvízzel. Ebbe karikázzunk bele citromot illetve a levét is nyomkodjuk a vízbe. Ezután addig melegítsük a vizet, amíg fel nem forr. Amikor látjuk, hogy a víz forrásban van, kapcsoljuk le a mikrót és hagyjuk dolgozni a felszabaduló gőzt. Pár perc múlva nyissuk ki ajtaját, vegyük ki az edényt és nedves törlőkendővel töröljük át a készülék belsejét, majd ezután száraz kendővel is. Ezt követően a mikrohullámú sütő külső felületének tisztítását és a belső üvegtálca letörlését elvégezhetjük a teljes tisztaság érdekében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

forrás: nosalty.hu

 

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb