Home / Hírek / NAPELEM ADÓ Magyarországon!!!

NAPELEM ADÓ Magyarországon!!!

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A világon a legtöbb országban támogatják, ha a lakosság a családi házak esetében, vagy a társas házak esetében napelemet, napkollektort, vagy szélerőművet épít, hiszen az ország károsanyag kibocsátását jelentősen lehet így csökkenteni. Külföldön a támogatás egyrészről anyagi jellegű, másrészről adókedvezmény formájában is létezik.

MAGYARORSZÁGON ELŐSZÖR: A NAPELEMEK UTÁN ADÓT KELL FIZETNI!!! Tehát a legzöldebb technológiára ZÖLD ADÓT vetnek ki!!!napelem-adó

Az EU legelmaradottabb megújuló energia felhasználói vagyunk. Ezen a kormány most nem, hogy segítene, hanem a sötét középkorba repíti vissza a fejlődő technológiákat.

Először is egy olyan adót vet ki rá, mellyel a környezetet károsító termékekre talált ki, másrészről egy olyan plusz eszköz beépítését is megköveteli, ami sok országban nem kötelező és felesleges is. Így 30-40%-kal is többe kerülhetnek majd a napelemes rendszerek egy új családi házas, vagy társas házas beruházás esetén.

(Az új zöld adó, vagy napelem adót is érintő törvény itt olvasható…)

napelemMagyarországon ma 32 megawatt áramot termelnek a családi házak.
Ausztriában, ahol kevesebb a lakosság, ma már 800 megawatt a napelemes rendszerek áram termelése.
Tehát a nyugati szomszédaink 25x annyi áramot termelnek helyben a családi házak és a társas házak tetején. Ezzel szemben az Orbán kormány erősen az atomenergia felé fordult, ami teljesen szembe megy a józan ésszel és a modern megújuló energiákat hasznosító technológiákkal.

Magyarországon 2015. január 1-től kezdve minden napelem után 114 Ft/kg környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni, ami azt jelenti, hogy egy-egy napelem tábla 2-3000 forint összeggel is emelkedhet és egy házra ebből akár több tucatot is fel kell szerelni.

napelemekPártunk és kormányunk a III. kategóriába, a “Jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolta a napelemeket, ezzel szemben például az akkumulátorok csak a II. kategóriába kerültek, ami a “Szennyező termék és anyagáramok” kategória és így ott csak 57 Ft/kg a termékdíj.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Egy napelem minimum 35 éven keresztül kiszolgálja az épületet elektromos energiával és 40-50 év után kell azokat megsemmisíteni. A napelemek, a magyar kormány által rettegett alapanyagból készülnek, amit szilíciumnak hívnak.

A kormánynak, a döntéshozóknak kimásoltunk két sort a Wikipédiából, hogy mi is az a veszélyes szilícium:
A szilícium egy kémiai elem. A rendszáma 14, vegyjele Si, nyelvújításkori neve kovany. A szilícium szürke színű, fémesen csillogó, nagyon kemény anyag. 1823-ban fedezte fel Jöns Jakob Berzelius. A periódusos rendszer 4. főcsoportjában található és a félfémek közé tartozik. A szilícium, az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme.

A napelemek kerete pedig alumíniumból van, melyet 100%-ban újra lehet hasznosítani.

De tovább mennénk a témában, mert fontos megjegyezni, hogy a napelemek működésük során a földünkön a CO2 kibocsájtást csökkentik!!!

Tehát a világ minden országában a NAPELEMEK KÖRNYEZETBARÁT TECHNOLÓGIÁK, kivéve hazánkban.

Az új termékdíjnak és a világon kiemelkedő 27%-os ÁFA kulcsnak köszönhetően a külföldi vállalkozások kerülnek előnybe. Egy külföldi webshopból vásárolva kevesebb lesz az áfa és nem lesz termékdíj sem. A termékdíj csak a forgalomba hozót terheli!

napelem2
Teljesen veszélytelen technológia

A napelemet terhelő adót, hiába bújtatták más jogi köntösbe (termékdíj) és hiába nem napelemnek, hanem fotovoltaikus terméknek hívja a jogalkotó még további költségnövekedéssel is sújtják, ez pedig egy technikai eszköz beszerelése, mely kizárólag a német piacon volt kötelező eddig.

A napelemes beruházások új réme hazánkban a “Távműködtetésű tűzvédelmi főkapcsoló”, ugyanis ez is kötelező lett az idei évtől. Ezt azért szükséges beépíteni, hogy ha egy házban tűz van, akkor a tűzoltók ne szenvedjenek áramütést attól, hogy a napelemek a hálózattól függetlenül is áramot termelnek. Ezt egyébként más országokban és itthon is eddig úgy küszöbölték ki, hogy lefújták habbal a napelem paneleket és az áramtermelésük azonnal megszűnt.

Önnek mi a véleménye a napelem adóval kapcsolatban? 
Milyen energiát használna szívesebben? Napenergiát vagy atomenergiát?
A lap alján szóljon hozzá, mert kíváncsiak vagyunk Olvasóink véleményére!

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Könnyűszerkezetes ház építés 2019-ben még 5% ÁFÁ-val! Gyors kivitelezési idővel.

Aki ki szeretné használni az 5%-os ÁFA árcsökkentő előnyét, annak nagyon gyorsan cselekednie kell, mert …

9 hozzászólás

 1. Alapmüveltség hiánya.

 2. ” Ausztriában vissza tudja igényelni a magánszemély beruházó a teljes beruházási ÁFÁt-t egy hálózatba tápláló napelem rendszer esetén”
  no comment…

 3. Szerintük a szélerőmű is veszélyes, ezért a szelet is meg fogják adóztatni ezek a barmok?????

 4. Az emberiség egyik fajtájának semmi sem elég. Pláne, ha Magyarországtól lehet elvenni, az aktuális lakájaikon keresztül. Köszönjük!

 5. Ehhez csak gratulálni tudok! Szakadt volna le a kezem amikor elmentem és szavaztam.De a jogalkotónak is és az értelmi szerzőnek is, amikor megszületett ez a gondolat.

 6. Ha egy településen több napelemes rendszer is üzemel, akkor bármelyik termelhet a hálózatba vissza energiát. Bármilyen probléma vagy munkavégzés esetén az utca vagy a falu összes háztetőjét lefújják a tűzoltók, hogy energiamentesek legyenek a kábelek?! Aki ezt kitalálta, az nem ért az elektromossághoz!
  Ezért kell a tűzvédelminek nevezett, de inkább biztonsági távvezérelt főkapcsoló!

 7. Az inverter azonnal kikapcsolja a rendszert, ha bármi probléma van.

 8. Undorító, de jellemző a mostani roham törvényalkotásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..