Home / Hírek / NAPELEM ADÓ Magyarországon!!!

NAPELEM ADÓ Magyarországon!!!

A világon a legtöbb országban támogatják, ha a lakosság a családi házak esetében, vagy a társas házak esetében napelemet, napkollektort, vagy szélerőművet épít, hiszen az ország károsanyag kibocsátását jelentősen lehet így csökkenteni. Külföldön a támogatás egyrészről anyagi jellegű, másrészről adókedvezmény formájában is létezik.

MAGYARORSZÁGON ELŐSZÖR: A NAPELEMEK UTÁN ADÓT KELL FIZETNI!!! Tehát a legzöldebb technológiára ZÖLD ADÓT vetnek ki!!!napelem-adó

Az EU legelmaradottabb megújuló energia felhasználói vagyunk. Ezen a kormány most nem, hogy segítene, hanem a sötét középkorba repíti vissza a fejlődő technológiákat.

Először is egy olyan adót vet ki rá, mellyel a környezetet károsító termékekre talált ki, másrészről egy olyan plusz eszköz beépítését is megköveteli, ami sok országban nem kötelező és felesleges is. Így 30-40%-kal is többe kerülhetnek majd a napelemes rendszerek egy új családi házas, vagy társas házas beruházás esetén.

(Az új zöld adó, vagy napelem adót is érintő törvény itt olvasható…)

napelemMagyarországon ma 32 megawatt áramot termelnek a családi házak.
Ausztriában, ahol kevesebb a lakosság, ma már 800 megawatt a napelemes rendszerek áram termelése.
Tehát a nyugati szomszédaink 25x annyi áramot termelnek helyben a családi házak és a társas házak tetején. Ezzel szemben az Orbán kormány erősen az atomenergia felé fordult, ami teljesen szembe megy a józan ésszel és a modern megújuló energiákat hasznosító technológiákkal.

Magyarországon 2015. január 1-től kezdve minden napelem után 114 Ft/kg környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni, ami azt jelenti, hogy egy-egy napelem tábla 2-3000 forint összeggel is emelkedhet és egy házra ebből akár több tucatot is fel kell szerelni.

napelemekPártunk és kormányunk a III. kategóriába, a “Jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolta a napelemeket, ezzel szemben például az akkumulátorok csak a II. kategóriába kerültek, ami a “Szennyező termék és anyagáramok” kategória és így ott csak 57 Ft/kg a termékdíj.

Egy napelem minimum 35 éven keresztül kiszolgálja az épületet elektromos energiával és 40-50 év után kell azokat megsemmisíteni. A napelemek, a magyar kormány által rettegett alapanyagból készülnek, amit szilíciumnak hívnak.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
- Borka Krisztofer: 102-es mellék (krisztofer@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-as mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

INGYENESEN HÍVHATJA TANÁCSADÓINKAT - KATTINTSON MOST!

A kormánynak, a döntéshozóknak kimásoltunk két sort a Wikipédiából, hogy mi is az a veszélyes szilícium:
A szilícium egy kémiai elem. A rendszáma 14, vegyjele Si, nyelvújításkori neve kovany. A szilícium szürke színű, fémesen csillogó, nagyon kemény anyag. 1823-ban fedezte fel Jöns Jakob Berzelius. A periódusos rendszer 4. főcsoportjában található és a félfémek közé tartozik. A szilícium, az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme.

A napelemek kerete pedig alumíniumból van, melyet 100%-ban újra lehet hasznosítani.

De tovább mennénk a témában, mert fontos megjegyezni, hogy a napelemek működésük során a földünkön a CO2 kibocsájtást csökkentik!!!

Tehát a világ minden országában a NAPELEMEK KÖRNYEZETBARÁT TECHNOLÓGIÁK, kivéve hazánkban.

Az új termékdíjnak és a világon kiemelkedő 27%-os ÁFA kulcsnak köszönhetően a külföldi vállalkozások kerülnek előnybe. Egy külföldi webshopból vásárolva kevesebb lesz az áfa és nem lesz termékdíj sem. A termékdíj csak a forgalomba hozót terheli!

napelem2
Teljesen veszélytelen technológia

A napelemet terhelő adót, hiába bújtatták más jogi köntösbe (termékdíj) és hiába nem napelemnek, hanem fotovoltaikus terméknek hívja a jogalkotó még további költségnövekedéssel is sújtják, ez pedig egy technikai eszköz beszerelése, mely kizárólag a német piacon volt kötelező eddig.

A napelemes beruházások új réme hazánkban a “Távműködtetésű tűzvédelmi főkapcsoló”, ugyanis ez is kötelező lett az idei évtől. Ezt azért szükséges beépíteni, hogy ha egy házban tűz van, akkor a tűzoltók ne szenvedjenek áramütést attól, hogy a napelemek a hálózattól függetlenül is áramot termelnek. Ezt egyébként más országokban és itthon is eddig úgy küszöbölték ki, hogy lefújták habbal a napelem paneleket és az áramtermelésük azonnal megszűnt.

Önnek mi a véleménye a napelem adóval kapcsolatban? 
Milyen energiát használna szívesebben? Napenergiát vagy atomenergiát?
A lap alján szóljon hozzá, mert kíváncsiak vagyunk Olvasóink véleményére!

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
- Borka Krisztofer: 102-es mellék (krisztofer@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-as mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánló

Családi ház építés 2020-ban is 5% ÁFA tartalommal a Készházportálnál

TÍPUSTERVEK Műszaki Tartalom és ár összehasonlítás ÁRAJÁNLAT SAJÁT TERVRE Kapcsolat Szeretnéd, ha a nettó ÁFA …

9 hozzászólás

 1. Alapmüveltség hiánya.

 2. ” Ausztriában vissza tudja igényelni a magánszemély beruházó a teljes beruházási ÁFÁt-t egy hálózatba tápláló napelem rendszer esetén”
  no comment…

 3. Szerintük a szélerőmű is veszélyes, ezért a szelet is meg fogják adóztatni ezek a barmok?????

 4. Az emberiség egyik fajtájának semmi sem elég. Pláne, ha Magyarországtól lehet elvenni, az aktuális lakájaikon keresztül. Köszönjük!

 5. Ehhez csak gratulálni tudok! Szakadt volna le a kezem amikor elmentem és szavaztam.De a jogalkotónak is és az értelmi szerzőnek is, amikor megszületett ez a gondolat.

 6. Ha egy településen több napelemes rendszer is üzemel, akkor bármelyik termelhet a hálózatba vissza energiát. Bármilyen probléma vagy munkavégzés esetén az utca vagy a falu összes háztetőjét lefújják a tűzoltók, hogy energiamentesek legyenek a kábelek?! Aki ezt kitalálta, az nem ért az elektromossághoz!
  Ezért kell a tűzvédelminek nevezett, de inkább biztonsági távvezérelt főkapcsoló!

 7. Az inverter azonnal kikapcsolja a rendszert, ha bármi probléma van.

 8. Undorító, de jellemző a mostani roham törvényalkotásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..