„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Energiatudatosság

Energiatudatos az, aki nemcsak tudja, hogy mennyi energiát fogyaszt, hanem energiafogyasztását meg is tervezi. Teszi ezt azért, hogy védje környezetét, hogy saját háztartásával is szolgálja a klímaváltozás elleni küzdelmet, hogy csökkentse a légtérbe jutó emissziót, a szén-dioxid kibocsájtást, és hogy csökkentse a fosszilis energiahordozókra költendő kiadásait.

Magyarország energiamérlegének legnagyobb fogyasztója a lakosság. Ezen belül, a legtöbb energiát, épületeink fűtésére költjük. Fosszilis energiahordozókat égetünk el és juttatunk a légtérbe kéményeinken keresztül, vagy közvetlenül, vagy a távhőt előállító, áramtermelő erőművek kéményein keresztül. Ezzel megvalósítjuk, a fenntarthatatlan fejlődést. Erőműveink szén, gáz olaj és urán függők. Ezen készleteink ellenben végesek. A növekvő energia igények, és az egyre fogyó készletek, versenyt futnak egymással. Ez az energiaárak, hullámzó, de biztos emelkedését jelenti. A lakossági áram, gáz és üzemanyagköltségek emelkedése, évtizedek óta, jelentősen meghaladják az átlagkeresetek növekedését. Ma, egy átlagos magyar háztartás, jövedelmének 15%-át költi el gázra és villanyra. Ez az arány nyilvánvalóan növekedni fog a jövőben. Akaratunk ellenére, fogyasztói kosarunk, egyre nagyobb része fordítódik energiahordozók vásárlására. Ennek háromnegyedét fűtésre fordítjuk. Ez tehát azt jelenti, hogy érdemes változtatni fogyasztási szokásainkon. Érdemes épületeinket szigetelni, nyílászáróinkat korszerűbbre cserélni. Érdemes fűtésünket korszerűbbre cserélni. Újonnan épülő házaknál, a korszerű megoldások negligálása mára nemcsak felelőtlenség, hanem az EU-s energiatanusitványok előírása miatt; jogszabályi kötelezettség. Az épületek méreteinek függvényében, évi 200-400.000 forint energiaköltség takarítható meg. Így ez nemcsak ökológiánk, hanem ökonómiánk alapkérdésévé is vált.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Kalkulációk elvégzésénél ügyeljünk arra, hogy ne csak az új megoldások árával kalkuláljunk, hanem azt is vegyük figyelembe, hogy ha egy régi megoldást, ill. annak költségét elhagyhatjuk. Olyanokra gondolok, mint a kéményépítés, a gázbekötés, és a gázzal való fűtés tetemes költsége.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb