„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Casa Cañadas: egy szögletes mexikói otthon, mely szikrázik a napfényben

Ha az a cél, hogy egy épület teljesen beleolvadjon a tájba, a természetes anyagok használata a kézenfekvő választás, nem igaz? A RE+D Arquitectos által tervezett Casa Cañadas esetében a művészi kivitelezés még ennél is fontosabb volt. A mexikói Zapopanban egy erdős domboldalra tervezett otthon az általában inkább ipari környezethez társított anyagokat és formákat tükröző kristályos szilánkok sorozatává alakítja át, amelyek szinte eltűnnek az égben.

A projekt ügyfelei meg akarták őrizni a helyszín különlegesnek érzett aspektusait, mint például a sziklás terep, a magas fák és a lélegzetelállító kilátás. Ezért az építészek olyan szokatlan alaprajzot alkottak, amely elkerüli a meglévő fák eltávolítását, és háromszög alakú térfogatokat rendeztek el, hogy azok közé és köréjük illeszkedjenek. Ezek a térfogatok eltolódnak egymástól, és a magas utcaszintről lágyan, egymásra rakódva áramlanak lefelé a hegyoldal lejtőjén. A legfontosabb, hogy az elrendezés meghagy egy központi privát kertet, amely körül a lakóterek elrendeződnek, így a napfény minden szobába eljut.

Az otthon szerkezeti alapja a természetes sziklákhoz hasonlóan textúrált betonból és acélvázból áll, amely a fénytől függően fehérről ezüstszínűre változik. A csiszolt betonpadlók és a tetőpanelek hosszúkás háromszög alakú formái között padlótól mennyezetig terjedő üvegfelületek vannak, amelyek egyes területeken a magánélet érdekében mattítottak, máshol átlátszóak. Az üveg tükrözi a környező fák sziluettjét és az ég színét. Az építészek szerint a központi terasz “a projekt szíveként” funkcionál, amelyet buja zöld növényekkel ültettek be, amelyek a házban és a számos kültéri teraszon is visszaköszönnek. A garázs is üvegfalakkal rendelkezik, így az autó közvetlenül a medence szintje fölött kiemelkedő jelenléttel rendelkező kiállítási tárggyá válik. A fekete szekrények és a többnyire monokróm bútorok segítenek vizuálisan az otthont a sziklafalhoz kötni, a kinti természetre helyezve a hangsúlyt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Bár ez egyértelműen egy luxus rezidencia, nem nehéz elképzelni, hogy a betont és az acélt, mint viszonylag megfizethető anyagokat egy alacsonyabb költségvetésű projektben is hasonlóan használjuk, és megtaláljuk a módját, hogy olyan művészi módon rendezzük el őket, ahogyan az RE+D itt tette. A cég alapítója és vezető építésze, Susana López González, az építészet, az ipari formatervezés és a szövettervezés korábbi professzora, aki mesterdiplomát szerzett fenntarthatósági tervezésből, és érdekes látni, hogy mindez a tudás hogyan találkozik a munkájában. A Casa Cañadashoz hasonlóan az RE+D számos lakóprojektje az átlós vonalak, a kontrasztos geometriai formák és a texturális anyagok dinamikus tulajdonságait használja olyan terek kialakításához, amelyek a helyszínhez egyedileg igazodnak.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb