„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

A Villa Petricor egy trópusi kertben fekszik a mexikói Tulumban

A mexikói CO-LAB Design Office stúdió által tervezett nyaraló íves nyílásai a folyékonyság érzetét keltik a házban, amelyet úgy terveztek, hogy a lakók érezzék, hogy kapcsolatban állnak a buja környezettel. A Villa Petricor egy keskeny, szögletes, trópusi növényzettel benőtt telken fekszik Tulum tengerparti városában. A 300 négyzetméteres ház úgy van tájolva, hogy kihasználja az uralkodó szeleket.

A ház a “száraz talajra hulló eső által keltett földes illatról” kapta a nevét, és célja, hogy a megújulás és a csend érzését keltse. “A Villa Petricor összeköt minket a természeti világgal azáltal, hogy olyan tereket biztosít, amelyek arra ösztönöznek, hogy lelassuljunk és gyönyörködjünk a jelen pillanat szépségében” – mondta a helyi CO-LAB Design Office stúdió.

A betonház több facsoport köré épült, és az ablakokat gondosan úgy helyezték el, hogy “zöld kilátást” biztosítsanak. Az üvegezés a napfényt is beengedi, és lehetővé teszi, hogy az árnyékok táncoljanak a falakon. A környező növényzet által vetített árnyékok kiterjesztik a természet jelenlétét a ház minden helyiségében. A bejárati homlokzaton a csapat egy jellegzetes, betontömbökből készült téglaoszlopot hozott létre. A paraván bepillantást enged befelé, miközben magánéletet biztosít.

A bejárati ajtóhoz vezető sétányt egy kör alakú lyukakkal átszúrt előtető koronázza, amely lehetővé teszi, hogy a fák felfelé nőjenek. A belső térben számos íves nyílás és fülke található, amelyek a szobák közötti, valamint a belső és a külső tér közötti folyékonyság érzetét keltik.

A földszinten két hálószoba található, valamint egy nyitott tér a pihenésre, főzésre és étkezésre. Nagyméretű forgóajtók nyílnak a teraszra és egy kis úszómedencére. A CO-LAB a belső teret “szoborszerűnek [és] monolitikusnak” írta le. Az emeleten egy osztott szintű fő lakosztály található hálószobával, fürdőszobával, társalgóval és terasszal. A boltíves mennyezet folytatja az egész lakásban megtalálható ívek nyelvét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A beépített bútorok, mint például a platós ágy és a padok, egybeolvadnak a falakkal, a padlóval és a boltíves mennyezettel, így egy folyamatos, zökkenőmentes teret alkotnak. Az otthon egyedi kivitelezéseit gondosan átgondolták, és hozzájárulnak a nyugodt hangulathoz és a “szoborszerű monolitikus belső térhez”.

A lengőablakokat hengerelt, rozsdamentes acélcsőből készült, süllyesztett keretekkel ellátott keretekből gyártották. A falak polírozott cementből készültek, a padlót pedig terrazzo borítja. Mindkét anyagot a helyszínen kevert ásványi pigmenttel színezték. Négy tetőablak mélyen az otthonba juttatja a napfényt, és kiemeli a felületeket. A falakon és a padlón megjelenő mosott fény kiemeli a csiszolt cement belső terek textúráját, felfedve a helyi kézművesek tökéletesen tökéletlen kézimunkáját.

A szobákat a CO-LAB Design Office által tervezett egyedi bútorokkal és világítótestekkel szerelték fel. A Mexikóban bányászott Santo Tomás márványt konyhai munkalapokhoz és fürdőszobai elemekhez használták. Ugyanebből a márványból készült az építészek által tervezett és nagyrészt a helyszínen megépített étkezőasztal is.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb