„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

A legújabb intelligens otthoni technológia: intelligens függönyök

Az okostechnológia fejlődésének köszönhetően ma már olyan dolgokat, mint a porszívó, a világítás és a sütő, egyszerűen a telefonunk egy gombnyomásával vezérelhetünk és programozhatunk. Egy cég most intelligens függönyrudakat készített, abban a reményben, hogy egy lépéssel közelebb hozza otthonunkat a teljes automatizáláshoz.

A SwitchBot intelligens függönyrúd

A SwitchBot függönyrúd eredetileg egy sikeres Kickstarter-kampánnyal jelent meg a színen 2019-ben, és egy olyan kis eszköz, amely szinte bármilyen típusú függönyt képes kinyitni és bezárni. A függönyrúdhoz a szövet ráncai között rögzítve a SwitchBot telefonos alkalmazáson keresztül vezérelhető egyedi mozgásokhoz vagy előre beállított időbeosztás szerint. Az alkalmazásból a felhasználók beprogramozhatják a függönyöket, hogy reggel ébresztőként kinyíljanak, hogy bezáródjanak, amikor több, vagy éppen kevesebb napfényre van szükségük. A beépített fényérzékelő még azt is lehetővé teszi, hogy a függönyök automatikusan kinyíljanak és bezáródjanak napfelkeltekor és napnyugtakor a kinti fénymennyiség alapján.

A SwitchBot Smart függönyrúdra akasztott vizes palackok mutatják, hogy valójában milyen erős a kis eszköz
SwitchBot Smart függönyrúd automatikus időzítővel

Az apró szerkentyű kiemelkedően erős, akár 17 kilónyi függönyt is elbír és képes mozgatni rudanként. Az intelligens eszköz úgy is átalakítható, hogy a sínekre rögzített függönyökhöz is illeszkedjen.

Ez a kis eszköz nyilvánvalóan egy lappangó közszükségletet elégített ki, hiszen első adománygyűjtő kampánya során közel 1,5 millió dollárt gyűjtött össze. A terméket 2020 elején szállították ki a vásárlóknak, és gyorsan elnyerte a felhasználók elismerését, elnyerte a Good Design Award díjat, és döntős lett az IDEA 2020 díjátadón. 2022-ben a Red Dot Design Awardot is elnyerte, mint egyszerű, de rendkívül hatékony szerkentyű.

SwitchBot intelligens függönymozgató eszköz fekete színben

A SwitchBot függönyrúd idén újabb frissítést kapott. Az első iterációnál külön felerősítendő, levehető klipszek helyett a SwitchBot 2 rugós klipszekkel önálló. A kerekek is frissítést kaptak: 1,6-szorosára nőttek – és a terepjárókból merítettek ihletet – a rúd mentén történő simább mozgás érdekében.

SwitchBot Smart függönyrúd használatban, fülekkel felfüggesztett függönyökkel
SwitchBot Smart függönyrúd “grommet” stílusú függönyökkel

Új kiegészítő eszközök is kaphatók a SwitchBot termelékenységének növelésére. A SwitchBot Hub Mini (39 dollárért kapható) lehetővé teszi, hogy a robot összekapcsolódjon az otthoni Wi-Fi hálózattal, így a felhasználók a házon kívül is vezérelhetik a függönyöket. Önmagában a SwitchBot Bluetooth-on keresztül csatlakozik. A Hub Mini segítségével a felhasználók a botot olyan eszközökkel is párosíthatják, mint az Alexa és a Google Assistant az egyszerű hangvezérléshez.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
A SwitchBot szerkezete

A függő napelem (19 dollárért kapható) szintén újonnan elérhető kompatibilis eszközként. Míg maga a bot 3350 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely elég nagy ahhoz, hogy akár nyolc hónapig vezérelje a függönyöket, a napelem csatlakoztatása gyakorlatilag korlátlan energiát biztosít, így nem kell az elemek cseréjével bajlódni.

A hozzácsatolható napelem gyakorlatilag korlátlan energiát biztosít a SwitchBotnak

Bár egyesek panaszkodnak a SwitchBot terjedelmes formájára és arra, hogy nem tud beleolvadni a legtöbb függönyszövetbe, a termék összességében rengeteg elismerést kap az ügyfelektől az intelligens funkcionalitásáért és a könnyű használatáért. A SwitchBot Curtain Rod 2 jelenleg 99 dollárért kapható a cég weboldalán.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb