Háztartási ötletek

A „Bottle Farm” készlettel a használt műanyag palackokat beltéri kertekké alakíthatod

A hulladékgyűjtő tele van üres műanyag palackokkal, amelyek valószínűleg újrahasznosításra kerülnek, vagy nem. A műanyag-fogyasztás csökkentése és annak újrahasznosítása döntő jelentőséggel bír a környezetszennyezés elleni globális küzdelemben, és az új, fenntartható “Bottle Farm”, azaz “palackfarm” nevű hidroponikus termesztési rendszer nagyszerű lehetőséget kínál az ebben való részvételre, egy szórakoztató és hasznos megoldással!

A Kickstarterként júniusban indított Bottle Farm egy egyszerű, megfizethető készlet, amely segít bármilyen régi műanyag palack átalakításában, olyan beltéri farmmá, amelyekben ehető növényeket, például gyógynövényeket vagy salátákat termelhetünk. Nem igényel elektromos áramot és teljesen ön- öntöző, tehát rendkívül hatékony és kiváló lehetőség azok számára is, akik nem a legfigyelmesebb kiskertészek.

Ez a mini farm elsősorban a hidroponikus technológiára támaszkodik, és megköveteli a felhasználótól, hogy a talaj helyett a növényeket vízben termessze. Úgy tervezték, hogy egyszerűen csak az ablakba lehessen helyezni, így a virágzáshoz nem kell beállítania növesztő lámpákat és ebből kifolyólag elkerüli az elektromos áram pazarlását is. A készlet két üvegtartót, két tapadókorongot az ablakra ragasztáshoz, négy „növesztő kosarat”, amelyeket egy műanyag palack oldalfalába kell helyezni, és nyolc újrahasznosított kókuszdió-héjból készült „növesztő hüvelyt” tartalmaz.

Az induláshoz egyszerűen réseket kell vágni egy palackba a mellékelt sablon használatával, behelyezni a kosarat, majd a hüvelyeket, amelyek automatikusan “megpuffadnak”, amikor vízzel érintkeznek. A készlet műtrágya- és tápoldat csomagokkal és bazsalikom, mangán, metélőhagyma, koriander, petrezselyem, saláta, paradicsom, rukkola és chili paprika magvakkal egészül ki, persze a felhasználó igény szerint bármilyen vetőmagot ültethet.

A készlet elhelyezhető ablakpárkányon, ha van elég helye, vagy kis tapadókorongok segítségével egyszerűen az ablaküvegre helyezhetők. A tapadókorongos „növesztő klippek” segítségével növekedésük során támogathatóak a futó növények, például a paradicsom. Az alkatrészek nagy része 95% -ban újrahasznosított műanyagból készül, és hogy ellensúlyozzák a nem újrahasznosított anyagokat, a társaság partnerségben áll a Carbonfund.org szervezettel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


Elmagyarázták, hogy „egy évvel ezelőtt észrevettünk egy hatalmas problémát. Az általunk vásárolt ételek egyszer használatos műanyagba van csomagolva, és az egész világon átrepülnek, mire hozzánk jutnak. Ennek óriási a negatív környezeti hatása. De Londonban élünk, tehát hogyan találjunk helyet a saját ételeink termesztésére? Akkor jött az ötlet. Mi lenne, ha egy olyan mindennapi tárgy felhasználásával tudnánk élelmiszert termeszteni, amelyet egyébként eldobunk, mivel más célra nem használhatók fel? Így megalapítottuk a Bottle Farmot. ”

„Fizikusok és tervezők egy kis csoportja vagyunk, akik tapasztalattal rendelkeznek nagyszabású otthoni hidroponikus rendszerek fejlesztésében. Az elmúlt évet azzal töltöttük, hogy gondosan megtervezzük a Bottle Farm minden alkatrészét, a legkisebb részletekbe menően. Egy gyönyörűen egyszerű tervezési eljárást használtunk. Ismétlés. Mindegyik alkatrészt elkészítettük az üvegfarm létrehozásához, kidolgoztuk a funkcióikat, majd megterveztük az 1. verziót majd az első prototípust, és addig teszteltük őket, amíg el nem törtek. Ebből megtudtuk, mi működik, és mi nem. Majd újraterveztük és megismételtük a folyamatot. Így vagyunk képesek oly sok funkciót és funkcionalitást bele csomagolni ebbe a kis dobozba. “

A készletek előzetesen megrendelhetők a Kickstarteren keresztül 20 fonttól, azaz kb. 7000 forinttól, de cég a magasabb adományokért további extrákat, például több vetőmagfajtát és további “növesztő klippeket” küld.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb