„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

5 tipp, hogy karácsonyfánk ne száradjon ki idő előtt

Lassan közeledik a Karácsony és vele együtt a tökéletes karácsonyfa kiválasztása. Ha nem szeretnéd, hogy már a fa díszítésénél száraz tűlevelek borítsák be a lakást, akkor olvasd el a következő 5 tippünket, hogyan akadályozhatjuk meg a fenyőfa kiszáradását.

54ff7ed48a8a9-keep-tree-fresh-de

1.)Válassz egészséges, harsogóan zöld fenyőt, kerüld a barna tűleveleket!

Ha kültéri lerakatból, vagy kijelölt útszakaszon árusító kereskedőtől veszed a fát, akkor az valószínűleg kitermelésből származik és ki volt téve a szállítás során már az időjárási elemeknek, így a száradásnak is. Simítsd át az ágakat, ha a tűleveleket hajlékonynak érzed és nem esnek le, akkor rendben van a fenyő. Ezután emeld fel a fát, néhány centire a földtől és a törzsénél fogva csapd a földhöz. Nagyon kevés tűlevelet szabad csak ledobnia, ha csak a barnák esnek le az nem baj. Olyan területről válassz fát ami inkább árnyékos, mint napos.

2.) Vágd meg a törzsét 
Amikor hazaérsz a fával, akkor vágj le a törzs aljából pár centit és állítsd egy vödör meleg vízbe. Ez a vágás azért fontos, hogy a beszáradt gyantát, amely meggátolja a víz felszívását eltávolítsuk.

3.) Tartsd hidegben!

Tárold a fenyőfát fűtetlen garázsban vagy olyan helyiségben, területen, amely védett a széltől és hideg. Miután bevittük a fát a lakásba újból meg kell vágni a törzs alját és beállítani vízbe, vagy eleve vízzel tölthető talpba állítani.

christmas-tree-white-lights-z4udvsuv


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

4. Rakd messze a radiátoroktól, kandallóktól, huzattól. 

Nincs szebb, mint amikor a gyönyörűen díszített fa egy kandalló vagy égő cserépkályha mellett van, de a hő jelentősen meggyorsítja a kiszáradást, így nem ajánlott fűtőtest vagy radiátor közelébe helyezni.

5. Tartsd vízben!

A túl kevés víz miatt gyanta réteg alakulhat ki a vágás felületén és így nem tudja felszívni a vizet, ez pedig a kiszáradás veszélyét hordozza magában. Az még nem dőlt el, hogy az olyan adalékanyagok, mint a cukor vagy az aszpirin valóban elősegítik-e a frissen tartást, de az biztos, hogy a víz valóban késlelteti a kiszáradást.

forrás: goodhousekeeping.com

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb