Esettanulmány

Varázslatos Wuxi TAIHU Show Színház, mely dizájnját a Kínai Fehér Bambusz-erdők inspirálták

A művészi extravagáns rendezők és producerek általában sok időt töltenek a tökéletes helyszínek megtalálásával, eseményeik fantasztikus részleteinek bemutatására. A belga színházi rendező, Franco Dragone legújabb víz témájú bemutatója, gyakran összehasonlítva a Cirque du Soleil O-val, azzal az ajándékkal adatott meg, hogy Kelet-Kínában új Wuxi Taihu Show Színház vált állandó otthonává.

Steven Chiltont, a londoni világhírű Steven Chilton Architects, a színház tervezési koncepciójában a Yixingben, Kína legnagyobb bambusz esőerdőjében található Sea Bamboo Nemzeti Parkból merített inspirációt. 

A bambusz-erdő absztrakt megjelenését reprezentálva Chilton az erdő érzetét akarta reprezentálni a közönség számára, miközben tanúi lehetnek a csodálatos víz témájú shownak. Chilton azt nyilatkozta, hogy „[reméli], hogy a közönség kapcsolatot talál az építménnyel, amely érzelmileg rezonál velük. A Wuxi szélén fekvő Bambusz-tenger erdőjében való vándorlás sok látogató számára örök emlék marad, és reméljük, hogy a színházi látogatás tapasztalatai szintén emlékezetes és jelentőségteljesek lesznek. ”

A Wuxi Taihu fehér oszlopának tetejét aranyozott lécek díszítik, egyedi álmennyezetet képezve.

A kör alakú színház több mint 104 láb magas, és három kulcsfontosságú alkotóelemből áll: az oszlopokból, az árnyékolóból és az épület “borítékából”. Az oszlopok a bambusz-erdő további elvont értelmű ábrázolásai, mindegyik gondosan van elhelyezve a szerkezet kerülete mentén, hogy egyfajta harmóniát teremtsen az épület homlokzata és a szomszédos táj között.

Az oszlopok teteje egy napellenzővel van ellátva, amely az erdő fáivá való átalakulást jelképezi, és az épület egész teteje körül fut. Ez a lombkorona háromszög alakú rekeszek sorozatából áll, amelyek arany eloxált alumínium tartók sorait tartják. A lécek úgy vannak elrendezve, hogy olyan természetes fény- áramlása árnyékmintát hozzon létre, amely az épület körül táncol a nap fényében. A zsalugáterek mindegyikét különféle perspektívákba helyezték, hogy megerősítsék a valódi lombkorona illúzióját. Minden lécrácsot háromszög alakú rácskonfiguráció tart, amely támogatja az oszlopok tetejét és terhelését az épület fő szerkezetére irányítja.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az árnyékoló lombkorona és az oszlopok környezetbarát célt is szolgálnak: enyhe árnyékot vetnek az épületre, amely csökkenti az épület hűtési terhelését.

Kelet-Kína új Wuxi Taihu Show Theatre éjjel.

Az épület burkolatát körülvevő üvegezés meghosszabbítja az épület teljes magasságát a bejárati csarnokban és az fölött, hogy a közeli közterületekre a lehető legnagyobb kilátás nyíljon.

A 2000 férőhelyes Wuxi Taihu Show Színház 2019. december 22-én nyílt meg, és határozatlan időre mutatja be Dragone vízi élmény showját. 


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close