„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Esettanulmány

A végtelenbe és tovább: a gyermekek által épített lebegő bambuszváros

Tagadhatatlan, hogy a gyerekek sokat taníthatnak nekünk a világról. Érdekes nézőpontjuk és korlátozott tapasztalataik képessé teszik számukra a dolgok teljesen egyedi perspektíva alapján történő meglátását.

Yu Hui, Sam Cho és Mu Wei építészek ezért döntöttek úgy, hogy gyerekekkel szeretnének együtt dolgozni a „Város az égben” nevet viselő projektben. A programot a Natur Life Organic rendezte, amelyen 39 gyermek és szüleik vettek részt, és vitték véghez három hónap alatt, Wuhanban, Kínában.

Kizárólag a hétvégén dolgozva, a gyerekek vázlatot készítettek és elmondtak elképzeléseiket arról, hogy milyenre szeretnek kialakítani a városukat. A felnőtt építészek és a gyereképítészek együtt dolgoztak a lebegő város megépítésén. 

A nagy, erős bambusz törzseket fordított piramisok formájába helyezték el, hogy megtartsák a padlót és az apró házakat, így azok úgy tűnnek, mintha „lebegnének” a föld felett.

A folyamatban élő bambuszt is felhasználtak. A két szabadtéri „házikót” így élő, növekvő bambuszok támogatják építészetileg. Ezek az alkotóelemek tovább növekednek és formálják az egész „város” megjelenését.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hui, a teljes projektért felelős építész azt állítja, hogy az építészek szerte a világon megfeledkeznek a betonon és acélon kívüli egyéb anyagok használatáról. Ez a projekt kihívást jelent számukra más ötletek mérlegelése és a fenntartható anyagok felhasználása felé való elmozdulás felé.

Összességében véve ezeket a kis házakat egy platformon valóban egy kis városnak lehet nevezni. A fő platform és a két szabadtéri ház közösségi helyet teremt a gyermekek számára a közös játékhoz és a szocializációhoz.

A folyamatban csak élő anyagokat használtak fel, az építészek vonakodnak attól, hogy a “Város az égben” projekt szerkezete mesterséges építőanyagokat tartalmazzon. A gyermekek aktív képzeletéből nőtte ki magát, és szeretettel és gondoskodással tovább növekszik és virágzik … pont úgy, mint a gyerek építészek, akik építették.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb