„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Toszkán nyaraló olasz kővel és márvánnyal ékesítve

A toszkán Alberese kövek és a Carrara márvány az olasz építőelemek egyikei, melyeket a tervezők, Emanuela Frattini Magnusson és Pietro Todeschini felhasználtak a toszkán nyaraló belső tereiben. Az egyszintes ház Grosseto kisvárosában található, egy domboldalon helyezkedik el, ahonnan megfizethetetlen kilátás nyílik a szőlőültetvényekre és az olajfaligetekre.

Amikor a két tizenéves gyerekkel rendelkező amerikai házaspár megvásárolták a házat, annak padlólapja, a tetőszerkezete és a tartófalai már a helyükön voltak, de még így is rengeteg munkára volt szükség annak érdekében, hogy kényelmes nyaralóvá alakítsák, és erre Emanuela Frattini Magnusson és Pietro Todeschini építészeket bérelték fel .

“Az ügyfelek alapos ismeretekkel rendelkezik az Olaszországról és az olasz dizájnról, és igazi szerelmesei az apró részleteknek – mindketten azt akartuk, hogy a helyi források felé irányuljon az anyagválasztás.” – mondta Magnusson és Todeschini.

A közeli Alberese városból szállított, különböző színű köveit arra használták, hogy elkészítsék azt, ami az építész- pár jellemzése szerint “vastag bőr, a ház külseje körül”.

A homlokzatot, teljes magasságában fekete redőnyökkel szerelték fel, amelyeket el lehet csúsztatni, hogy lehetővé tegyék a szellőzést. Egy hosszú folyosó vezet be a bejárati ajtótól a nyitott terű nappali területéhez. A padló teljes egészében kézzel vágott terrakotta lapokkal van burkolva, amelyek mérete oszlopról- oszlopra váltakozik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ennek célja a “seminato”, az olaszországi Veneto régióból származó összetett padlótechnika illusztrálása, ahol üveg, gránit, kvarc vagy márvány forgácsot helyeznek, öntött betonba. Helyi tölgyfa került felhasználásra a konyhaszekrények és a reggeliző-sziget lapjainak kézműves megmunkálására, melyen a munkalap márványból készül, amit a toszkán Carrara városában ástak ki. Ez az anyagpaletta és a grafikus padló a ház három hálószobájában is folytatódik, amelyek mindegyike saját fürdőszobával rendelkezik. A szekrények, a komódok szintén tölgyfából készültek, míg a Carrara márvány a mosdókagylók és a fürdőszobák falainak alsó részét képezik.

A szín kibontakozását a ház ajtókeretei nyújtják, amelyek közül néhány kékeszöldre festett, mely összeillik a nappali függönyeivel, ahol található egy padlótól a mennyezetig terjedő könyvespolc is, amelyet az 1950-es években Gianfranco Frattini olasz építész tervezett a Poltrona Frau számára.

Emanuela Frattini Magnusson és Pietro Todeschini Milánóból és Veronából származnak, de jelenleg is számos projektben működnek együtt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb