Modern és luxus házak

Szögletes betonház egy portugál hegytetőn, mely minden sarkából drámai kilátás nyílik

Hugo Pereira portugál építész egy szögletes betonházat hozott létre a portugáliai Celorico de Basto városában, üvegfalú lakóterekkel, amelyek udvari kertekre és egy úszómedencére néznek. A Braga kerületben, egy 12 000 négyzetméteres telken álló házat Pereira stúdiója úgy tervezte, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a magasan fekvő kilátásból.

Az épület a dombtetőn található telek topográfiai adottságaira reagál, amelyet a lehető legérintetlenebbül hagytak. Ez azt jelentette, hogy az épületet a meglévő parafatölgyfák köré építették. Innen ered a projekt elnevezése: Cork Oak House (Parafatölgy Ház). Az épület elrendezésének és a különböző nyílások elhelyezésének célja az volt, hogy a lakók belemerülhessenek a környezetbe, míg a természettel való kapcsolatot a projekt tájépítészeti kialakítása erősíti.

“A természeti környezet és az élvezhető panoráma meghatározó elemei voltak az építkezésnek” – mondta Pereira.

Az épület két egymásba nyíló egyszintes tömbből áll, amelyek egy központi kertet és medence melletti teraszt szegélyeznek. Mindegyik blokk egy-egy lejtős felületen csúcsosodik ki, amelynek célja, hogy azt a benyomást keltse, mintha a ház a földből emelkedne ki. A ház bejárata a két tömb találkozásánál található, és helyét egy kiugró, trapéz alakú első emeleti térfogat emeli ki. A dinamikusan formált szerkezet mindkét oldalán teljes magasságú üvegezéssel van ellátva, amely a közeli fák lombkoronáin keresztül panorámás kilátást biztosít a tájra.

A ház falai teljes egészében táblásított betonból készültek, amelyet a természetes környezethez illeszkedő tónusosság és textúra miatt választottak az építészek. A betonfelületek a belső térben is jelen vannak, szándékosan erős kapcsolatot teremtve a belső és a külső terek között. A robusztus betonfalak kontrasztot alkotnak a bőséges üveghasználattal, amely lehetővé teszi a napfény beáramlását a terekbe, és folyamatos vizuális kapcsolatot biztosítanak a buja növényzettel.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A bejárattól jobbra található a hálószobaszárny, amely két fürdőszobás hálószobát és a mesterlakosztályt foglalja magában, amely nagy öltözővel és egy zárt udvarra néző fürdőszobával rendelkezik. A bejárattól balra egy másik udvar választja el ezt a teret a garázstól. A bejárati folyosó üvegezéssel van ellátva, hogy az udvarra ültetett zöld növényekre rá lehessen látni.

A folyosó egy nyitott konyhába, étkező- és nappaliba vezet, amely a tér egyik oldalán lévő teljes magasságú ablakokon keresztül a központi kertre néz. A belső tereket az anyagok és a tervezési részletek egységes palettája egységesíti, beleértve a fekete padlócsempéket és a függesztett fa szekrényeket. A fából készült bárrész a lakótérbe nyúlik, szögletes formája az épület külső formáit idézi. A fekete csempék a társalgóterületen kívüli teraszon folytatódnak, valamint kapcsolatot teremtenek az első emeleti panorámás szoba és a fő lakótömb tetején lévő terasz között. A tetőteraszról kilátás nyílik a kertre, az úszómedencére és a gránit feljáróra, amely a parafafák körül kanyarogva csatlakozik a közeli úthoz.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb