„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Szögletes betonház egy portugál hegytetőn, mely minden sarkából drámai kilátás nyílik

Hugo Pereira portugál építész egy szögletes betonházat hozott létre a portugáliai Celorico de Basto városában, üvegfalú lakóterekkel, amelyek udvari kertekre és egy úszómedencére néznek. A Braga kerületben, egy 12 000 négyzetméteres telken álló házat Pereira stúdiója úgy tervezte, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a magasan fekvő kilátásból.

Az épület a dombtetőn található telek topográfiai adottságaira reagál, amelyet a lehető legérintetlenebbül hagytak. Ez azt jelentette, hogy az épületet a meglévő parafatölgyfák köré építették. Innen ered a projekt elnevezése: Cork Oak House (Parafatölgy Ház). Az épület elrendezésének és a különböző nyílások elhelyezésének célja az volt, hogy a lakók belemerülhessenek a környezetbe, míg a természettel való kapcsolatot a projekt tájépítészeti kialakítása erősíti.

“A természeti környezet és az élvezhető panoráma meghatározó elemei voltak az építkezésnek” – mondta Pereira.

Az épület két egymásba nyíló egyszintes tömbből áll, amelyek egy központi kertet és medence melletti teraszt szegélyeznek. Mindegyik blokk egy-egy lejtős felületen csúcsosodik ki, amelynek célja, hogy azt a benyomást keltse, mintha a ház a földből emelkedne ki. A ház bejárata a két tömb találkozásánál található, és helyét egy kiugró, trapéz alakú első emeleti térfogat emeli ki. A dinamikusan formált szerkezet mindkét oldalán teljes magasságú üvegezéssel van ellátva, amely a közeli fák lombkoronáin keresztül panorámás kilátást biztosít a tájra.

A ház falai teljes egészében táblásított betonból készültek, amelyet a természetes környezethez illeszkedő tónusosság és textúra miatt választottak az építészek. A betonfelületek a belső térben is jelen vannak, szándékosan erős kapcsolatot teremtve a belső és a külső terek között. A robusztus betonfalak kontrasztot alkotnak a bőséges üveghasználattal, amely lehetővé teszi a napfény beáramlását a terekbe, és folyamatos vizuális kapcsolatot biztosítanak a buja növényzettel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bejárattól jobbra található a hálószobaszárny, amely két fürdőszobás hálószobát és a mesterlakosztályt foglalja magában, amely nagy öltözővel és egy zárt udvarra néző fürdőszobával rendelkezik. A bejárattól balra egy másik udvar választja el ezt a teret a garázstól. A bejárati folyosó üvegezéssel van ellátva, hogy az udvarra ültetett zöld növényekre rá lehessen látni.

A folyosó egy nyitott konyhába, étkező- és nappaliba vezet, amely a tér egyik oldalán lévő teljes magasságú ablakokon keresztül a központi kertre néz. A belső tereket az anyagok és a tervezési részletek egységes palettája egységesíti, beleértve a fekete padlócsempéket és a függesztett fa szekrényeket. A fából készült bárrész a lakótérbe nyúlik, szögletes formája az épület külső formáit idézi. A fekete csempék a társalgóterületen kívüli teraszon folytatódnak, valamint kapcsolatot teremtenek az első emeleti panorámás szoba és a fő lakótömb tetején lévő terasz között. A tetőteraszról kilátás nyílik a kertre, az úszómedencére és a gránit feljáróra, amely a parafafák körül kanyarogva csatlakozik a közeli úthoz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb