„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

ÉVOSZ-MAKÉSZKiemeltKiemelt cikkeink

Németországi készház piac bemutatása 1. rész

Úgy gondoljuk, hogy a szakmai fejlődésünkhöz hozzátartozik és elengedhetetlen, hogy hazánktól nyugatra fekvő országokban működő piacvezető készházépítő cégekkel szoros kapcsolatot alakítsunk ki, hiszen a készházak-egyéb házak építésének aránya többszöröse a hazai piaci arányokhoz képest a könnyűszerkezet javára.

Ezért az idén is, több MAKÉSZ védjegyes vállalkozás, köztük cégünk a Kp Sales House Kft-val, a Bergerházak Zrt-vel, a Németh-fa Kft-vel, az Alfa Készház Kft-vel és új MAKÉSZ tagunkkal az Etsberger Kft-vel, a MAKÉSZ és a Lignomat Kft szervezésében Németországban járt egy szakmai úton, ahol a nyugati készházépítési trendeket, bioházépítészeti megoldásokat, készház gyártást, készház gyártó automata gépeket, valamint a nulla energiás épületeket vizsgáltuk és több előadáson, kiállításon és vezetett túrán vettünk részt.

Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztünk a nyugati kollégáinktól, ezért az eseményekről egy élménybeszámolót készítünk, melyet a napokban teszünk közzé képekkel és videókkal ellátva, hogy mindenki képet kapjon a németországi készház, könnyűszerkezetes házakkal, piaci trendekkel és innovációkkal kapcsolatban. Azt is bemutatjuk, hogy a német piacon egy-egy készházépítő vállalkozás milyen áron építi a házait és ahhoz milyen anyagokat használ fel.

Az alábbi helyszíneken jártunk és mindegyikről külön cikket készítünk.

Musterhäuser in Eugendorf – Osztrák készházakat bemutató park 12 családi ház modellel


1. helyszín: Musterhäuser in Eugendorf (12 darab modern készházat bemutató készházpark, melyben prémium német és osztrák készház gyártók házai találhatóak, Helyszín: Musterhauspark 1, 5301 Eugendorf, Ausztria)


2. helyszín: Épületbiológiai intézet – Institute für Baubiologie + Nachhaltigkeit

(Az épületbiológia egy átfogó oktatási rendszer, amely az ember és annak épített környezetének egymásra gyakorolt hatását vizsgálja.
Céljául azt tűzte ki, hogy egy szebb, természetközelibb, fenntarthatóbb lakó-és munkakörnyezetet hozzon létre. Helyszín: Erlenaustraße 24, 83022 Rosenheim, Deutschland)Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

3. helyszín: KAMPA GmbH. (Európa egyik legmodernebb, prémium készházgyártója, innovatív megoldásokat alkalmaz, melyekben alap a nulla külső energiaigény. Megnéztük a K8 elnevezésű 8 szintes iroda és bemutató központjukat, melynek évi energiafogyasztása 100€, illetve egy nulla energiás 3 szintes családiházukat is megtekintettük. Helyszín: Aalen-Waldhaus, Németország)


4. helyszín: WEINMANN GmbH (A világ egyik legnagyobb faipari és készházipari gépgyártója, Helyszín: St. Johann, Németország. Itt megtekintettük az éves gépkiállításút a vállalkozásnak és a faipari robotizált gépek gyártását)


5. helyszín: HolzHaus Bonndorf GmbH (50 darab/éves teljesítményű könnyűszerkezetes, főként biologikus rétegrenddel készülő családi házak gyártója. Helyszín: Németország, Bonndorf település, Svájc határán a Fekete-erdőben )
Musterhauspark Bauzentrum Poing (készház bemutatópark és baucentrum)


Baufritz Musterhauspark egyik bemutató faszerkezetes készháza

6. helyszín: Baufritz GmbH (Évi 200 darab kiemelten energiatakarékos, BIO minősítésű készház gyártója. Az épületbiológiai irányelvek fő alkalmazója. Gyárlátogatás és több innovatív készház megtekintése. Helyszín: Memmingen, Németország)


7. helyszín: Musterhauspark Bauzentrum Poing (60 darab különálló, kiemelten energiatakarékos családi házat építettek fel különböző vállalkozások, melyek a hét minden napján látogathatóak. Helyszín: Senator-Gerauer-Straße 25, 85586 Poing, Németország)

Miközben kint volt a MAKÉSZ csapata Németországban, hazánkban zajlott a Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2022 Hogyan tovább ember? A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója című rendezvény, ahol a MAKÉSZ elnöke, Kárpáti József előadó volt.
Mivel külföldön volt a MAKÉSZ csapatával, több helyszínről volt egy kis rövid bejelentkezés, melyet az alábbi videón lehet megtekinteni:

A németországi élménybeszámoló, videók és képek 6 részre bontva kerülnek bemutatásra a következő két hétben.

Javasoljuk, hogy kövesd az oldalunkat és ott azonnal tájékozódhatsz, ha elkészülnek friss anyagaink.

Szerző: Borka ÁrpádKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb