„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A HKS bemutatta a napellenzőkbe burkolt szupermagas felhőkarcoló terveit Austinban

A HKS építészstúdió közzétette a texasi Austinban épülő szupermagas felhőkarcoló terveit, amely az állam legmagasabb épülete lesz. A Wilson Tower nevű, 80 emeletes, 1035 láb (315 méter) magas felhőkarcoló tervei szerint az épület fém napellenzőkbe lesz burkolva, egyedi esztétikát adva neki.

Az Austin belvárosában egy fél háztömbnyi helyet elfoglaló torony magasított talapzatra épül majd, amely betonoszlopokkal a földszinti járdák fölé magasodik. A szerkezet szélesebb oldalainak burkolata nagyméretű, összefüggő üvegezéssel lesz ellátva, míg a keskeny oldalakat fémből készült napellenzőkkel, melyek az épület oldalán felfutva a lekerekített tetőn találkoznak. A “brise soleil” burkolat védelmet nyújt a forró texasi nap és a szél ellen, és szerkezeti szilárdságot biztosít.

A stúdió szerint a napellenzők megoldásként szolgálnak a forró texasi nyarakra. Az árnyékolás két különböző formát ölt majd az építmény homlokzatán. A talapzaton klasszikus függőleges lamellák árnyékolják majd a belső tereket, míg magát a tornyot egy tömbszerű fémszerkezet borítja majd, amely a lakások igényeinek megfelelően változtatja profilját.

A lakótornyot az austini székhelyű Wilson Capital fejleszti, és 450 lakást tartalmaz majd.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A különböző lakhatási lehetőségek mellett, amelyek a stúdióktól a négy hálószobás lakásokig terjednek, a fejlesztés az utcaszinten kényelmi szolgáltatásokat is kínál majd, mint egy földszinti étterem, mozi, coworking terek és egy fitneszközpont, a dobogó tetején pedig egy medenceterasz lesz.

A belső terek kialakításáért a Britt Design Group felel majd, míg a Nudge Design az ingatlan kertépítészeti munkálatait végzi.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb